foto - video robin haase este noul campion la sibiu open. președintele iohannis a fost la finală

robin-haaseRobin Haase devine primul jucător din istoria Sibiu Open care câștigă titlul și la simplu și la dublu. Haase l-a depășit în finală pe italianul Lorenzo Giustino, iar la meci a asistat și președintele Klaus Iohannis, alături de Prima Doamnă.

Cel mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank, s-a încheiat astăzi cu o finală extrem de disputată între principalul favorit al turneului, olandezul Robin Haase, și italianul Lorenzo Giustino. La finală a asistat și președintele României, Klaus Iohannis, însoțit de soție. „Cred că am lucrat și eu la înființarea acestei competiții în urmă cu câțiva ani iar atunci când am ocazia să vin, vin și astăzi s-a potrivit și am ajuns la finală”, a declarat Klaus Iohannis la debutul partidei.
Haase este clasat în acest moment pe locul 65 în clasamentul ATP, fiind cel mai bine cotat jucător în toate cele cinci ediții ale turneului de tenis de la Sibiu. Lorenzo Giustino este clasat pe poziția 275, însă diferența mare de clasament dintre cei doi nu a fost foarte vizibilă în teren. Primul set al finalei a fost și cel mai disputat. Ambii jucători au luptat din greu pentru fiecare minge, astfel că setul a ajuns la tie-break, câștigat destul de ușor de Haase. Încrezător după primul set, olandezul a început mult mai decis setul secund și a preluat conducerea încă de la primul game. Giustino și-a precipitat jocul, calmul l-a părăsit, iar finala s-a încheiat după ce Haase a închis setul secund la 6/2. „Ai făcut un meci extraordinar, te-am urmărit și în semifinala de ieri unde ai depus un efort extraordinar. Cred că astăzi ai fost puțin obosit, din fericire pentru mine, dar îți urez mult noroc pentru restul sezonului”, i-a transmis Haase oponentului său din ultimul act al competiției. Olandezul a schimbat antrenorul în urmă cu trei săptămâni iar în această perioadă, Haase a jucat două finale și a câștigat alte două trofee. iohannis-si-vecerdea-si-carmen-iohannis„Vreau să transmit mulțumiri speciale lui Marius (n.r. Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open). El este unul dintre cei mai pasionați și mai implicați directori de turnee pe care îi cunosc. Am fost surprins de tot sprijinul pe care mi l-a acordat, de atenția cu care s-a ocupat să facă această săptămână și mai bună decât oricum era”, a mai spus Haase la finalul ceremoniei de premiere a câștigătorilor. În drumul său spre finală, italianul Lorenzo Giustino a trecut pe rând de Dragoș Dima, apoi de Kamil Majchrzak, de favoritul 5, Jan Satral în sferturile de finală, iar în semifinale a avut un meci fluviu de aproape trei ore împotriva lui Chris O`Connell. De cealaltă parte, Robin Haase a trecut pe rând de Axel Michon, de croatul Nikola Mektic, de Dennis Novak iar în semifinală l-a învins pe partenerul său din turneul de dublu, germanul Tim Puetz. Alături de Puetz, Haase a câștigat și finala la dublu, fiind primul jucător din istoria de cinci ani a turneului de la Sibiu care câștigă ambele competiții.

Ultima oră

Comentariul meu