ministerul de finanțe afirmă că băncile vor reduce dobânzile pentru programul prima casă

Ministerul Finanţelor a propus, într-un document înaintat Guvernului condus de premierul Dacian Cioloș, modificarea programului Prima Casă.

Băncile care acordă credite prin programul guvernamental Prima Casă ar putea reduce dobânzile în cazul locuinţelor noi, în contextul scăderii procentului de garantare pentru locuinţele vechi de la 50% la 40%, potrivit strategiei care va fi aprobată de Guvern în acest an, a declarat joi ministrul Finanţelor, Anca Dragu, la prezentarea bilanţului de 12 luni de la preluarea mandatului, conform news.ro. Ministerul Finanţelor a propus, într-un document înaintat guvernului, modificarea programului Prima Casă, astfel încât, în următorii cinci ani, garanţia de stat va rămâne 50% doar pentru creditele pentru locuinţe mai noi de cinci ani sau consolidate în ultimii cinci ani, în timp ce garanţia se va reduce la 40% la creditele pentru locuinţe vechi.
Aceasta măsură ar putea influenţa băncile să scadă dobânzile în cazul creditelor acordate pentru achiziţia caselor mai noi. Citește continuarea pe imobiliare.oradesibiu.ro. Click AICI să vezi cele mai bune oferte imobiliare din Sibiu!

Ultima oră

Comentariul meu