decizia oficială takata legat de fabrica din sibiu după falimentul la nivel mondial

Angajații de la fabrica din Zona Industrială Vest a Sibiului primesc în sfârșit o veste legată de falimentul la nivel internațional al companiei nipone. Reprezentanții Takata spun că la fabrica din Sibiu vor continua investițiile și angajările.

Reprezentanţii Takata Emea, care gestionează operaţiunile producătorului de componente auto în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, anunţă că vor continua investiţiile în fabricile deţinute în România, respectiv în Arad şi Sibiu, unde vor angaja cel puţin 400 de persoane în următoarea perioadă. Oficialii companiei nipone au declarat, pentru News.ro, că operaţiunile din România ”înregistreză foarte bune performanţe”.
Oficialii companiei nipone Takata au răspuns, marţi, legat de modul în care ar putea fi afectate operaţiunile din România, unde sub umbrela corporaţiei funcţionează două fabrici, una la Arad şi una la Sibiu.
Georg Lamerz, asociat în cadrul Takata Emea, care are sediul în Germania şi gestionează operaţiunile producătorului de componente auto în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, a declarat că situaţia financiară a acestei companii este ”solidă”, lăsând să se înţeleagă că o eventuală procedură de faliment iniţiată de ”compania mamă” nu ar afecta funcţionarea fabricilor.
”Takata Emea are o situaţie financiară solidă. Ea se întemeiază pe o bună relaţie cu clienţii, de sprijin”, a spus Georg Lamerz.
Acesta s-a referit şi la situaţia fabricilor din România, afirmând că ”înregistrează în prezent foarte bune performanţe, încununate de o situaţie financiară puternică”.
Oficialii companiei spun că în România sunt ”într-un proces continuu de recrutare de noi angajaţi”. ”În prezent, în Arad activează aproximativ 4.500 de salariaţi şi intenţionăm să angajăm încă vreo 200 de persoane în următoarele trei luni. În fabrica din Sibiu avem aproximativ 3000 de salariaţi, iar angajările continuă, fiind necesar a se ocupa încă aproximativ 200 de noi poziţii. De asemenea, în urmă cu doar câteva luni am mărit capacitatea de producţie cu încă 600 de metri pătraţi”, a declarat Georg Lamerz pentru News.ro. Sub umbrela consorţiului japonez mai funcţionează o fabrică şi în Sibiu, unde se produc saci pentru airbag-uri.
Presa internaţională a scris că Takata Corporation ar putea cere intrarea în faliment, până la finele lunii iunie, compania fiind puternic îndatorată în urma unui scandal legat de fabricarea unor airbag-uri cu risc de explozie la declanşare.
Bursa de la Tokyo a anunţat, vineri, că a suspendat de la tranzacţionare acţiunile Takata, în urma informaţiilor din presă legate de posibila intrare în faliment a companiei.
Intrarea în faliment ar fi o etapă în reorganizarea Takata, care negociază de câteva luni o infuzie de capital din partea companiei Key Safety Systems, care ar crea o altă entitate juridică pentru preluarea unei părţi din acţiunile consorţiului japonez.


Ultima oră

Comentariul meu

Publică