revoltă printre locuitorii de la avantgarden - oamenii au ajuns la capătul răbdării și fac scandal

Locatarii cartierului Avantgarden din Șelimbăr sunt din ce în ce mai nemulțumiți de alegerea făcută atunci când au cumpărat o locuință aici. Și nu din vina lor, ci din vina dezvoltatorului, care le-a promis ceva înainte de a semna contractul, iar acum a făcut uitate promisiunile.

Calitate din ce în ce mai slabă
Cartierul Avantgarden are acum șapte blocuri. Dacă la primul calitatea lucrărilor a fost foarte bună, pe măsură ce s-a mai ridicat un bloc deficiențele au început să apară tot mai des. ”Calitatea e din ce în ce mai proastă. Se fisurează pereții, alunecă terenul. La blocul 2, anul trecut, s-a fisurat o țeavă de gaz din cauza alunecărilor de teren. La blocurile construite mai nou bate vântul pe la geamuri, plouă pe pereți, prin prize…”, se plâng locatarii. Mai mult de atât, oamenii spun că predarea apartamentelor se face cu mari întârzieri.

Taxe mari, dar nimic în schimb
Atunci când au cumpărat o locuință în cartierul Avantgarden, oamenii spun că au fost de acord să plătească anumite taxe – pentru pază, pentru curățenie și alte lucrări de întreținere. În schimb, spun ei, nu primesc ceea ce li s-a promis. ”Despre pază putem spune că este ca și inexistentă. Se mai plimbă doi bătrânei pe aici… Au fost mașini lovite, zgâriate, chiar sparte…curățenia se face și nu prea, nu avem coșuri de gunoi. Nu ne deranjează că plătim pentru aceste servicii, dar nu primim în schimb ceea ce plătim”, spun oamenii.

Cu locurile de parcare este o altă problemă. Locatarii povestesc că la cumpărare li s-au cerut 3.000 de euro pentru un loc de parcare, dar că li s-a spus că nu e obligatoriu să îl cumpere, pentru că există destule locuri, plus cele pentru vizitatori. ”Apoi am aflat că nu e normal să ni se fi cerut acești bani, deoarece, conform legii, dezvoltatorul e obligat să dea o dată cu apartamentul1,5 locuri de parcare. Mai mult, acum pe locurile de parcare nevândute au pus opritoare și mai poate parca nimeni. Nu este normal”, spun oamenii.revoltă printre locuitorii de la avantgarden - oamenii au ajuns la capătul răbdării și fac scandal

Drumul de acces. Problema tot la dezvoltator

Nici drumul de acces în cartier nu este așa cum li s-a promis. ”Este neasfaltat, iar când am reușit să vorbim cu un administrator ni s-a spus că nu ține de ei, ci de Primăria Șelimbăr. De acolo ne-au trimis înapoi la dezvoltator, și tot așa”, povestesc locatarii nemulțumiți. Reprezentanții primăriei Șelimbăr au explicat pentru Ora de Sibiu că acel drum de acces nu poate fi modernizat de administrația locală. Acesta nu a fost predat către primărie, iar o parte din el face parte a unui sechestru al DNA-ului în dosarul Maricuța.revoltă printre locuitorii de la avantgarden - oamenii au ajuns la capătul răbdării și fac scandal

Fără vreun răspuns
Oamenii spun că toate aceste nemulțumiri le-au adus la cunoștința dezvoltatorului imobiliar. ”Am reușit să vorbim o dată cu administratorul din Sibiu, care a zis că se va rezolva, dar evident că nu s-a întâmplat nimic. Apoi a fost schimbat și nu am reușit să aflăm cine se mai ocupă de cartier. Am trimis mailuri peste mailuri la cei de la Brașov, de unde este dezvoltatorul, dar nu am primit niciun răspuns”, se plâng locatarii. Aceștia spun că au lăsat și comentarii pe pagina de Facebook, dar și acestea au fost șterse pentru că, probabil, spun ei, stricau imaginea dezvoltatorului care a construit cartierul. Ora de Sibiu a încercat să ia legătura cu reprezentanții de la Brașov ai Avantgarden, dar până la publicarea articolului nu s-a primit niciun răspuns.

 

Ultima oră

Participă la discuție

9 Commentarii

  1. MAURO e numele celui care la dat la televizor, acolo lumea il laudă si et, ca cine stie ce a făcut in cluj, brasov si sibiu. Deci nu va opriți aici si mergeți până la capat.

  2. asta e cand lasi un iasovean sa-ti faca cladiri la tine in sat, de parca nu putea sa fie un dezvoltator imobiliar de la noi din oras…sa-l pupati si pe primarul din selimbar cu ocazia asta

  3. In sfarsit scrie cineva si despre mizerabilii de la avantgarden. Ati uitat sa scrieti ca nu platesc nici penalitatile pentru intarzieri desi sunt scrise in antecontracte. Au inceput deja procesele cu ei si pe tema asta.

  4. De aceaa au pus opritoarele acelea ?! Publicati si in ziare. Trebuie sa ma mut in B7 si ne tot amana. Nu stim cat mai dureaza. La cate probleme sunt cred ca o sa caut in alta parte. Renunt.