VIDEO Cetele de Juni s-au reunit la o sărbătoare veche de peste 100 de ani la Săliște

0 614

Zeci de tineri din cetele de juni ale Mărginimii Sibiului dar și din alte județe au participat joi la o sărbătoare ce dăinuiește de peste 110 ani. Reunirea Cetelor a atras sute de turiști la Săliște.

La Sălişte, se păstrează o tradiţie veche din anul 1895. În a patra zi de Crăciun, toate cetele din Mărginime, dar şi din localităţi de dincolo de munţi, din judeţele Vâlcea şi Argeş, sunt invitate la întrunirea cetelor de juni de la Sălişte, care se ţine anual de peste 120 de ani, cu o singură întrerupere, de zece ani, după al Doilea Război Mondial. Fiecare ceată îşi prezintă jocurile tradiţionale şi mesajul, după care se prind cu toţii în Hora Unirii.cete de juni 2Acest lucru atrage în fiecare an turiști și localnici plecați din Mărginime pe alte meleaguri. Așa se face că joi la Săliște sărbătoarea a fost una pe măsură. Tinerii juni și fetele din cetele participante au dansat și au cântat cum numai ei știu să o facă.cete de juni 3
La eveniment au participat și membrii cu vechi ștate în cetele de juni. ”Am 72 de ani și nu am ratat în nici un an această sărbătoare”, spune un bătrânel care cânta cu patimă la fluierul său.

Nu mai puțin de 13 cete au participat la sărbătoarea de la Săliște.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.