video cetele de juni s-au reunit la o sărbătoare veche de peste 100 de ani la săliște

Zeci de tineri din cetele de juni ale Mărginimii Sibiului dar și din alte județe au participat joi la o sărbătoare ce dăinuiește de peste 110 ani. Reunirea Cetelor a atras sute de turiști la Săliște.

La Sălişte, se păstrează o tradiţie veche din anul 1895. În a patra zi de Crăciun, toate cetele din Mărginime, dar şi din localităţi de dincolo de munţi, din judeţele Vâlcea şi Argeş, sunt invitate la întrunirea cetelor de juni de la Sălişte, care se ţine anual de peste 120 de ani, cu o singură întrerupere, de zece ani, după al Doilea Război Mondial. Fiecare ceată îşi prezintă jocurile tradiţionale şi mesajul, după care se prind cu toţii în Hora Unirii.video cetele de juni s-au reunit la o sărbătoare veche de peste 100 de ani la sălișteAcest lucru atrage în fiecare an turiști și localnici plecați din Mărginime pe alte meleaguri. Așa se face că joi la Săliște sărbătoarea a fost una pe măsură. Tinerii juni și fetele din cetele participante au dansat și au cântat cum numai ei știu să o facă.video cetele de juni s-au reunit la o sărbătoare veche de peste 100 de ani la săliște
La eveniment au participat și membrii cu vechi ștate în cetele de juni. ”Am 72 de ani și nu am ratat în nici un an această sărbătoare”, spune un bătrânel care cânta cu patimă la fluierul său.


YouTube video

Nu mai puțin de 13 cete au participat la sărbătoarea de la Săliște.

Ultima oră

Comentariul meu