fbpx

Ghiță Ciobanul și încă doi oieri sibieni, plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii

0 1.748

Cel mai cunoscut baci din județul Sibiu, a depus de curând o plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii pentru mai multe ilegalități săvârșite cu fonduri europene.

Câţiva crescători de oi, printre care şi celebrul Ghiţă Ciobanul, au depus o plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii şi susţin că banii europeni ar fi fost împărţiţi pe “ochi frumoşi”, în loc să ajungă la adevăraţii fermieri. Ministrul ne-a transmis, deocamdată, că analizează plângerea, anunță stirileprotv.ro. Ghiţă Ciobanul şi alţi doi fermieri din Sibiu au depus o plângere la DNA prin care au cerut ca Ministerul Agriculturii, dar şi Autoritatea Sanitar Veterinară să fie verificate, pentru că în aceste instituţii s-ar fi comis ilegalităţi.
”Până acum am depus doar petiţii, astăzi am făcut o plângere pentru neregulile care s-au găsit şi pentru neregulile care s-au făcut. Fonduri europene date pe nedrept”, a spus Ghiţă Ciobanul.
”Banii ajung unde nu trebuie. În structurile mafiote sau în structurile organizate, în aşa fel încât noi nu mai putem beneficia de nimic şi nu mai putem trăi în această ţară. Banii vin de la UE pentru noi, pentru fermieri, nu să ajungă la primarii, la acei baroni locali”, spune alt cioban.
Ciobanii susţin că anumiţi crescători de animale au dobândit certificate de origine falsificate şi că ar exista adevărate reţele judeţene şi naţionale, care au schimbat între ele animalele sau doar hârtiile. Sunt numeroase cazuri în care aceeaşi familie deţine mai multe crescătorii, fără să deţină numărul real de animale declarat – acuză ei.
Ciobanii susţin că suma fraudată este foarte mare şi este cuprinsă între 500 de milioane şi 1 miliard de euro, anual.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.