dragnea la dna
Foto: Arhivă Mediafax

Nu mai încape nici o îndoială. Guvernul poate să aibă miniștri care au dosare penale. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat oficial acest lucru.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că vineri la ora 11.00 membrii CExN vor vota componenţa noului Cabinet. El a precizat că toate filialele vor putea face propuneri pentru posturi în Guvern şi a răspuns afirmativ când a fost întrebat dacă vor putea fi miniştri cei cu dosare penale, argumentul său fiind: “Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”, anunță News. ”Vineri, la ora 11.00, să adoptăm prin vot componenţa Cabinetului”, a spus Dragnea.
El a precizat că, până atunci, fiecare organizaţie urmează să facă propuneri, iar vineri va fi votat fiecare în parte. “Fiecare organizaţie sau fiecare membru CEx să facă propuneri pentru un membru al Cabinetului sau să facă propuneri să nu mai fie un membru în următorul Guvern. Ele vor fi centralizate şi vom veni în CEx vineri, unde vor fi votate fiecare în parte (…) Cel mai important este ca orice membru al Cabinetului să fie bine pregătit şi să îşi aducă contribuţia lui la îndeplinirea unui program de guvernare bun”, a adăugat liderul PSD.
”Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu seriozitate”, a precizat el. Întrebat dacă membrii PSD cu dosare penale ar putea face parte din viitorul Guvern, liderul social-democraţilor a răspuns: „Da”.
De asemenea, chestionat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate dorite de fostul premier Tudose în privinţa miniştrilor care au demisionat – Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh – Dragnea a răspuns: „Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

2 Commentarii

Comentariu

  1. E o noutate socialista, dar si opozitia are cadre. Pesemne unii colegi de partid se gândesc că dl Mazăre ar călători mai mult, la Externe, decât dl Meleşcanu, realizând contacte benefice.

  2. In SUA cea mult defaimata daca ai cazier nu ai voie sa votezi. In Romania a fi cinstit e o infractiune de la Dragnea citire. Sibiul il are pe Cindrea. O adunatura de hoti si talhari.