sibienii, invitați să alerge pentru planetă
Foto Arhivă

Asociația „Joaca de-a ecologia” din Sibiu, dedicată educării copiilor în vederea protejării mediului, invită sibienii să se alăture proiectului „Copiii salvează Planeta” înscris la Maratonul Internațional de la Sibiu, ce va avea loc pe 26 mai.

Proiectul „Copiii salvează Planeta”, pentru care se strâng fonduri la Maraton, vizează educația ecologică a elevilor din clasele primare din Sibiu și se va materializa într-o carte scrisă și ilustrată de către cei mici. Prin acest proiect, elevii sunt provocați să identifice probleme de mediu și să găsească soluții, prin prisma poveștilor în care ei înșiși sunt eroi. Trei dintre aceste povești vor fi incluse în cartea cu același nume, „Copiii salvează Planeta”.

Alergătorii, fie adulți, fie copii, se pot înscrie pentru proiectul „Copiii salvează Planeta” pe pagina de internet dedicata Maratonului. Termenul limită de înscriere este 7 mai 2018, iar o parte din taxa de participare va fi direcționată proiectului.

Asociația are și un premiu special pentru unul dintre alergătorii adulți care participă la maraton, respectiv prima jachetă Jack Wolfskin produsă 100% din material reciclat. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și anunțat după evenimentul sportiv.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi.

În 2017, organizația a publicat două cărți pentru copii pe teme ecologice. Prima carte, “Prietenii naturii”, îl prezintă pe un băiețel pe nume Tudor care curăță parcul alături de familie iar cel mic primește în dar de la natură niște obiecte cu puteri magice cu ajutorul cărora va putea să vorbească cu animalele și plantele, pentru a le ajuta în poveștile viitoare. Acest volum se află în top 10 lansări în 2017 la Librăria Habitus, în funcție de exemplarele vândute. În cea de-a doua carte, “Pădurea de brazi a copiilor”, Tudor vine în sprijinul copacilor. Pentru 2018, asociația are în plan publicarea cărților “Delfinii înoată liber” și “Copiii salvează Planeta”.

Ultima oră

Comentariul meu