Cum și-a construit Baronul Brukenthal biblioteca – O expoziție pentru curioși

0 226

Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal va găzdui vineri, 29 iunie, de la ora 15:00, deschiderea expoziției intitulate Constituirea bibliotecii Baronului Samuel von Brukenthal: cataloagele licitațiilor de carte din perioada 1756-1796.

Sibienii vor avea ocazia să afle povestea din spatele acestei biblioteci, cum anume și-a îmbogățit colecția de cărți guvernatorul Transilvaniei, câți bani a cheltuit pe acestea și in general modul de funcționare al pieței de carte din acele vremuri.

Biblioteca lui Samuel von Brukenthal este un exemplu tipic de bibliotecă enciclopedică și iluministă ce acoperea în acea perioadă istorică toate cele șase domenii majore ale cunoașterii umane: teologie, istorie, jurisprudență, științe, arte și beletristică.

Cu o colecție de aproximativ 16.000 de volume, alcătuită și păstrată de Samuel von Brukenthal în palatul său de la Sibiu, biblioteca se înscria în rândul celor mai mari instituții de acest gen din Transilvania secolului al 18-lea și, totodată, în peisajul cultural central-european.

Evenimentul are loc  sub patronajul curatorului Alexandru-Ilie Munteanu și cu concursul unor parteneri ca Hochmeister Restaurant și Bistro Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.