foto transalpina - au rămas blocați în zăpadă. erau în adidași și geci de vară

Patru turişti din județul Olt, au rămas blocaţi în zăpadă pe Transalpina, după ce s-au aventurat pe un sector de drum închis. Mașinile nu erau echipate cu anvelope de iarnă și nu aveau nici haine groase la ei.

Patru tineri din județul Olt au rămas blocați în zăpadă după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis circulaţiei, pe Transalpina, fără să aibă cauciucuri de iarnă. Turiștii au fost salvați de jandarmii montani și salvamontiști, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, Alin Ivan, autoturismul cu patru persoane la bord a rămas înzăpezit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe DN 67 C – Transalpina, în judeţul Gorj. Tinerii se întorceau din stațiunea Voineasa, județul Vâlcea și au ignorat faptul că drumul era închis în județul Gorj, restricţia fiind semnalizată cu indicatoare.
„Jandarmeria Gorj a primit un apel la 112 (…) prin care se solicita sprijin pe DN 67 C – Transalpina, unde patru tineri care se aflau într-un autoturism rămăseseră înzăpeziți, sectorul de drum fiind închis circulației publice prin indicatoare rutiere. La fața locului, un echipaj de jandarmi montani și un echipaj Salvamont au deblocat autoturismul din zăpadă și au împrumutat și montat pe autoturism lanțurile din dotare, pentru a se putea relua deplasarea și a se putea reîntoarce în Rânca”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Alin Ivan.foto transalpina - au rămas blocați în zăpadă. erau în adidași și geci de vară
Potrivit acestuia, tinerii nu erau echipați corespunzător pentru zona montană, aveau adidași și geci ușoare, iar autoturismul, înmatriculat în Spania, era echipat cu cauciucuri de vară.
De altfel, înainte de a suna la 112, pentru a putea debloca autoturismul, aceștia au tăiat centurile de siguranță încercând să le utilizeze în loc de lanțuri.
Cele patru persoane și autoturismul lor au fost duși în siguranță, de echipajele sosite în sprijin, până la Rânca, ulterior cei patru tineri putând continua deplasarea spre Caracal, județul Olt.
CNAIR a anunțat, încă de luni, închiderea circulației rutiere pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, din cauza căderilor abundente de zăpadă.

Ultima oră

Comentariul meu