programul magazinelor, cafenelelor și restaurantelor din zona centrala a sibiului în ziua summit-ului

Securitatea impusă de SUMMIT-ul UE care va avea loc joi este maximă și fără precedent pentru Sibiu. S-au sudat canalele, orașul este plin ochi de securitate și camere de supraveghere. Pentru că accesul în centrul Sibiului va fi restricționat joi, în ziua SUMMIT-ului, o parte dintre comercianții din Piața Mare și Nicolae Bălcescu au decis să nu deschidă afacerile. Aceștia însă sunt puțini, în timp ce ceilalți vor funcționa după programul normal. 

Cine dorește să bea o cafea în centrul Sibiului, cu vedere la cea mai importantă clădire a Europei în data de 9 mai- Primăria Sibiu-  o va putea face. Pub-urile vor fi deschise după programul obișnuit. Singura restricție este aceea că nu se va vinde alcool. ”Deschidem după programul normal, nu a venit nimeni să ne ceară să ținem închis. doar că am afișat la loc vizibil informarea că nu avem voie să vindem alcool, și în rest totul este la fel ca în alte zile din acest punct de vedere”, spune reprezentantul Rabbit Hole.

Nimeni din dispozitivul de securitate al SUMMIT-ului nu a cerut vreunui local să închidă în data de 9 mai. S-au făcut însă controale și informări, iar în seara de 8 mai la închidere se vor pune sigilii care vor fi date jos în data de 9 mai dimineața, la deschidere.

Băncile și celelalte magazine din centrul orașului vor fi și ele deschise în data de 9 mai.

Câteva dintre magazine însă au decis să nu deschidă joi. ”noi o să deschidem de la ora 20 la 22. Oricum oamenii evită zona centrală zilele acestea și nu am prea avut clienți, iar joi cu atât mai puțin. așa că am decis să deschidem abia la ora 20”, spune un reprezentant Zara. Câteva locații însă, printre care Carrefour, bijuteria Teilor, Catena, magazinul de lângă Agenția Teatrală, agenția de turism Aerotravel, vor fi închise în data de 9 mai.

Chiar și așa, pietonii care doresc să vină în zona centrală în data de 9 mai trebuie să știe că accesul se face în anumite condiții. Care sunt acestea aflați de AICI. 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu