video iohannis - joi capitala europei va fi în românia. europa vine în românia, la sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că în mai puţin de 24 de ore, Europa vine în România, la Sibiu. Practic, joi capitala Europei va fi Sibiul.

Iohannis: Acest summit este important pentru români
Fostul primar al Sibiului, actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis spune că summitul de joi este important pentru toţi românii. Este cea mai importantă zi din istoria recentă a Sibiului şi a României. “Am participat aici la întâlnirea conducerii PNL cu conducerea Partidului Popularilor Europeni, o întâlnire foarte importantă în pregătirea summitului de mâine. Şi de asta am venit, fiindcă am vrut să spun colegilor câte ceva despre importanţa summitului de la Sibiu. Mâine, capitala Europei va fi în România. Mâine, Europa vine în România, la Sibiu”, a declarat miercuri, după întâlnirea cu liberalii şi liderii Partidului Popular European, Iohannis.

Iohannis: Românii contează în Europa
Încrezător că va fi un summit de succes, Klaus Iohannis spune că toţi românii contează în Europa. “Acest summit trebuie înţeles foarte bine, şi importanţa lui pentru România, şi pentru românii. Europa vine în România, Europa vine la români şi acest summit nu trebuie văzut ca şi un eveniment singular, izolat de restul. Acest summit trebuie văzut într-un context mai larg, în contextul european, în contextul alegerilor europene. Acest summit – şi asta le-am spus celor din PNL şi din PPE – acest summit este important pentru români fiindcă le dovedeşte, România contează în Europa, românii contează în Europa, votul românilor contează nu numai în România, ci în Europa”, a mai arătat şeful statului.

Iohannis, către liberali: Mergeţi între oameni
Fostul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, le-a spus foştilor colegi de partid să meargă să discute cu românii. “Este un mesaj foarte, foarte important, pe care am vrut să îl subliniezi încă de astăzi, în ajunul summitului de mâine. Iar celor din PNL le-am spus să meargă între oameni. Este campanie electorală şi această campanie nu este doar aşa, sunt politicieni, ştiu, în România, care spun: a, nu prea contează aceste europarlamentare, nu prea contează referendumul. Ba contează! Tocmai din cauza lor contează mai mult. Românii au şansa să îşi exprime opţiunea la aceste alegeri, au şansa să îşi exprime opţiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată şi pentru România. Suntem după doi ani şi jumătate de guvernare eşuată PSD”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Ultima oră

Comentariul meu