afis concurs de desene antifumat jpg 001 1

Elevii sibieni sunt invitați să participe la concursul de desene pe tema „Renunțarea la fumat salvează vieți”. Desenele cu mesaje și sloganuri anti-fumat vor fi aduse la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu (Pavilionul Administrativ – Secretariat), până în data de 23 mai, având menționat pe verso numele elevului, școala și numărul de telefon.

Concursul se va desfășura pe 3 secțiuni – învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal. Pentru fiecare secțiune vor fi acordate câte 3 premii (premiul I, premiul al II-lea și premiul al III-lea). Câștigătorii vor fi premiați miercuri, 29 mai, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, la ora 12.

Desenele premiate vor fi expuse pe pancarte, în cadrul Marșului Anti-Fumat, organizat în data de 30 mai, orele 15:00, pe traseul str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. De asemenea, elevii pot să confecționeze propriile pancarte cu mesaje anti-fumat, pe care să le prezinte în timpul participării la marș. afis concurs de desene antifumat jpg 001

Evenimentul face parte din calendarul activităților desfășurate în cadrul Săptămânii Anti-Fumat (27-31 mai), organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, marcată anual în data de 31 mai.

„În acest an am decis ca Spitalul de Pneumoftiziologie să se implice mai puternic în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, organizând timp de o săptămână acțiuni de conștientizare a pericolului pentru sănătate pe care îl reprezintă fumatul. Astfel, am gândit mai multe evenimente prin care să atragem atenția atât elevilor și studenților, cât și fumătorilor despre pericolul la care se expun atunci când recurg la țigări. Cred că este important să alegem calea cea bună, să spunem NU fumatului și să acordăm prioritate vieții”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

În Săptămâna Anti-Fumat vor mai avea loc prezentări susținute de medicii pneumologi în licee (la orele de dirigenție), pe tema consecințelor negative pe care fumatul le are asupra sănătății, va fi organizată o conferință publică pe teme anti-fumat, cu participarea părintelui Constantin Necula, la Facultatea de Medicină din Sibiu, în colaborare cu Organizația Tinerilor Sibiu (OTS) și se va desfășura Marșul Anti-Fumat, pe traseul Nicolae Bălcescu, Piața Mare – retur (30 mai, orele 15.00), unde, împreună cu Asociația „Crucea Roșie” Sibiu le vom oferi fumătorilor mere, în schimbul țigărilor.

Pentru detalii suplimentare cu privire la activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Anti-Fumat: Odeta Veștemean – tel.0742.924295

Comentariul meu

Lasă un răspuns