sibiu streetball 2

Peste 60 de echipe vor participa, în acest weekend, la o nouă ediție a celei mai mari competiții de baschet 3×3 din Transilvania. Sibiu Streetball se desfășoară între 8-9 iunie, în Parcarea Sălii Transilvania, unde se vor întrece sportivi amatori și profesioniști din țară și din străinătate. În acest an, turneul se bucură de un număr record de echipe participante la Open Feminin.

62 de echipe înscrise la Sibiu Streetball 2019
Interesul mare pentru baschetul 3×3 va aduce la Sibiu un număr de 62 de echipe, care vor juca pe cele două terenuri amplasate de organizatori în parcarea Sălii Transilvania.

„Suntem foarte bucuroși să vedem interesul mare pentru acest sport, astfel că anul acesta vom avea 62 de echipe la start. Acest lucru ne confirmă și faptul că Sibiu Streetball a devenit un eveniment de renume, reușind să adune anual jucători profesioniști sau amatori de baschet 3×3 atât din țară, cât și din afara granițelor ei. Așteptăm cu nerăbdare turneul, sperăm să fie vreme frumoasă și să ne bucurăm cu toții de un baschet de calitate, așa cum am avut mereu la Sibiu”, au declarat organizatorii Sibiu Streetball.

Pe parcursul celor două zile de competiție, spectatorii vor putea susține echipe care vor juca la 5 categorii. La U10 sunt 4 echipe, la U13 sunt 18 echipe, la U15 sunt 4, la Open Masculin vor participa 19 echipe, iar la Open Feminin vor lupta 17 echipe. De menționat numărul mare de formații înscrise la Open Feminin, un record pentru competiția de la Sibiu, acest lucru datorându-se faptului că Sibiu Streetball 2019 este considerat și etapă din cadrul Campionatului de Baschet 3×3 Feminin. Tot la Open Feminin va participa și o echipă din Ucraina.

sibiu streetball 1

De la Sibiu, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Dacă unii participanți vor juca baschet 3×3 fără nicio miză ulterioară, alții vor încerca să își ducă pasiunea la un nivel mai ridicat, astfel că vor lupta pentru punctele puse în joc. Sportivii care au planuri mărețe și vor să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor putea să își îmbunătățească punctajul mondial grație punctelor acumulate la Sibiu Streetball. Baschetul 3×3 va debuta la Jocurile Olimpice în 2020, fiind cea mai nouă disciplină olimpică.

Două zile pline de baschet și voie bună
Iubitorii de baschet 3×3 sunt așteptați, pe parcursul weekend-ului, să ia parte la două zile pline de baschet și voie bună. Se va juca baschet de dimineața până seara, astfel că sâmbătă programul începe la 9:00 și se încheie după ora 22:00, iar duminică turneul se desfășoară între orele 10:00 – 18:30. Competiția se va desfășura în parcarea Sălii Transilvania, dar în condiții de vreme nefavorabilă se va muta în interiorul sălii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu