elevii de zece ai sibiului – alexandra șerban: „nu mi-a venit să cred când am văzut rezultatul”

Alexandra Șerban este o elevă de zece. Nu o spunem noi, ci rezultatele pe care le-a obținut la Evaluarea Națională. Ușor timidă, tânăra spune că nu se aștepta să aibă o medie maximă, însă e mândră că a reușit.

Chiar dacă nu a fost încrezătoare că va reuși să ia zece pe linie, Alexandra s-a străduit și i-a ieșit. Munca pe care a depus-o în cei patru ani de școală a dat roade. „Nu mi-a venit să cred când am văzut rezultatul pentru că nu am fost niciodată încrezătoare. La mate nu am avut niciodată încredere în mine, dar m-am descurcat”, povestește, pentru Ora de Sibiu, Alexandra Șerban.

Cu toate acestea, în ciuda emoțiilor pe care le-a avut în timpul și, mai ales, în așteptarea rezultatului, Alexandra s-a dovedit a fi o elevă ambițioasă, inteligentă și hotărâtă să facă performanță. A cuprins-o o teamă efemeră la proba la Limba și literatura română, deoarece credea că va fi depunctată pe partea de redactare. „Mi s-a parut mai greu la Română. Am făcut bine gramatica, dar am scris destul de urât și am tăiat mult. Am crezut că o să-mi scadă pe partea de redactare, dar n-a fost așa”, spune Alexandra.


Acum că a trecut hopul, eleva se gândește să continue tot la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, acolo unde a învățat în clasele V-VIII. „Mă gândesc să dau la Mate-Info, la Lazăr. Vreau să merg la acest profil deoarece am mai multe posibilități în viitor”, mai spune Alexandra.

Eleva de zece a fost susținută în permanență de părinții ei. Aceștia au avut încredere până la final în ea și se așteptau să ia note mari, potrivit Alexandrei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică