elevii de zece ai sibiului- crina crețu ”m-am uitat de două ori la rezultat, nu îmi venea să cred”

Crina Crețu, spre deosebire de colegii ei de zece de la Lazăr, nu este prea încântată când are de rezolvat probleme la matematică. Dar, chiar și așa, a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Spune că a fost greu să rămână constantă în pregătire timp de patru ani, dar susținerea părinților și profesorilor a ajutat-o.

Crina nu se declară un fan al matematicii, așa că la această probă a Evaluării a avut cele mai mari emoții. ”Nu îmi place să rezolv probleme. M-am temut de matematică, dar am reușit să trec cu bine. M-m pregătit mereu timp de patru ani. A fost destul de greu să fac mereu asta, dar părinții m-au impulsionat, la fel și profesorii”, spune Crina.

Tânăra nu credea că va lua nota maximă la Evaluare. ”Mă așteptam să iau notă mare, dar nu chiar 10. Când am văzut rezultatele nu îmi venea să cred. M-am uitat de două ori, să nu fi văzut greșit. Apoi mi-am anunțat părinții care au fost foarte fericiți, mi-au spus că se bucură foarte tare”, povestește Crina.


Viitoarea liceană își dorește să continue studiile tot la Lazăr, dar la clasa de Științe bilingv engleză. Pe viitor se vede învățătoare sau profesoară, dar nu e decisă 100%.

Succesul Crinei se datorează în mare parte și părinților. Mama ei este învățătoare la Școala Regina Maria, așa că școala s-a ”prelungit” mereu și acasă. ”Eu fiind învățătoare am pus mereu accentul pe școală. I-am controlat temele, am repetat cu ea, am vrut mereu să văd dacă a înțeles ce i s-a predat. Pentru că sunt cadru didactic am învățat-o mereu să respecte profesorii și să învețe de la ei. Cât despre recompense, nici pe ea, nici pe fratele ei nu i-am momit cu așa ceva. Niciodată nu le-am promis chestiuni materiale dacă iau o notă bună. Le-am explicat că învață pentru ei”, spune Marioara Crețu, mama Crinei.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică