elevii de zece ai sibiului- bogdan aron ”deși sunt bun la matematică am avut emoții”

Bogdan Aron – un alt elev de zece. A obținut nota maximă la Evaluarea Națională, chiar dacă spune el, că a avut emoții exact la materia la care excelează- matematica. Învață la Lazăr, alături de fratele și sora sa. Dacă ea este îndreptată către latura umană, băieții s-au bătut mereu pentru primele locuri la concursurile de matematică.

Deși destul de timid, din vocea lui Bogdan răzbate ambiția. Când povestește despre matematică și concursurile la care a participat, nu e loc de întors. ”Am învățat toți cei patru ani. Îmi place matematica, am fost la olimpiade, la concursuri unde mereu am luat locul întâi. Dacă nu luam eu locul întâi lua fratele meu și eu al doilea, sau invers. Cu el m-am bătut mereu pe premiile astea”, spune Bogdan. ultima săptămână înaintea Evaluării a fost ”de foc” pentru Bogdan. ”cu o săptămână înainte am recapitulat tot. La română am citit încă o dată toate compunerile, iar la matematică am mai făcut exerciții. Deși la matematică sunt bun, am avut emoții mai mari ca la română. Și la română m-am gândit că poate nu iau notă mare, că s-ar putea să fie subiectivă corectarea, dar am reușit”, e mândru Bogdan.

Nici el nu își dorește cadouri de la părinți pentru reușită, dar va pleca în Grecia în vacanță. Părinții lui Bogdan spun că munca susținută și după orele de la școală contează în educația unui copil. ”Este meritul lui, toți cei trei copii sunt cuminți și învață bine. În educația lor au avut un rol și activitățile extra școlare. Contează ce fac și după cursuri. E important și mediul în care trăiesc copiii, programul pe care îl au, ce li se transmite în familie. Toate contează în proporții aproximativ egale în dezvoltarea unui copil”, spune Marius Aron, tatăl lui Bogdan.


Bogdan își dorește să urmeze tot Lazărul, la profilul mate- info.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică