trafic îngreunat pe autostrada sibiu - deva din cauza ceții
foto: arhivă

Șoferii care au drum joi dimineața pe autostrada Sibiu- Deva sunt sfătuiți să circule cu atenție pentru că ceața este foarte densă, vizibilitatea fiind foarte scăzută. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, la această oră, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul kilometric 350 – 369, între localităţile Simeria şi Deva, judeţul Hunedoara, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Tot în condiţii de ceaţă densă se circulă şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, unde vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, iar între localităţile Feteşti (judeţul Ialomiţa) şi Cernavodă (judeţul Constanţa), vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri.


Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să crească distanţa în mers şi să folosească luminile corespunzător. De asemenea, ei nu au voie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, ei trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică