foto ki dezbatere

Un președinte demn, pregătit pentru orice situație, calm, așa cum merită România. Așa a fost marți seară președintele Klaus Iohannis la întâlnirea pe care a organizat-o cu jurnaliștii și formatorii de opinie. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă și PSD au făcut doar circ, o improvizație în urma căreia au reușit să se mai facă de râs încă o dată.

Iohannis, dialog deschis

Dialogul președintelui Klaus Iohannis cu jurnaliștii a fost unul total deschis, neregizat, cu întrebări complet libere. A fost o dezbatere așa cum ar trebui să fie toate, așezate, cu mult bun simț, din care românii chiar au putut să afle ceva. S-a putut vedea și cu această ocazie un președinte profesionist, bine pregătit, care își cunoaște foarte bine temele și activitatea. Klaus Iohannis a putut să răspundă consistent pe orice subiect, de la politică externă, economie și justiție, până la chestiuni despre sport, infrastructură sau energie. În această discuție, președintele Iohannis a vorbit deschis și ferm legat de politica externă a României și despre felul în care se poziționează față de alte state. ”Rusia încearcă să recâștige sferele de influență pierdute, Rusia se militarizează tot mai mult, mai ales în vecinătatea României, în Crimeea. Abordarea noastră e cea împărtășită cu NATO în privința securității și cea împărtășită cu UE în privința sancțiunilor”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a arătat un profil de președinte care are soluții, care își propune în mod serios ca România să intre într-o nouă etapă de construcție corectă a statului.

”Lupta anticorupție continuă și am corectat în exterior imaginea catastrofală lăsată de guvernele pesediste”

Președintele Iohannis a declarat în cadrul întâlnirii cu jurnaliștii că a reușit în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare să oprească 70% din măsurile propuse de social-democrați care ar fi compromis legile justiției. ”Am reușit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiției. Sigur, nu sunt perfecte, sunt în vigoare pentru că a trebuit să le promulg, dar lucrurile nu se opresc aici. Voi avea grijă ca Guvernul să reia aceste chestiuni și după alegerile parlamentare. Vom repara ce a mai rămas de reparat din legile justiției. Lupta anticorupție continuă și am corectat în exterior imaginea catastrofală lăsată de guvernele pesediste. Studiile sociologice pe care le-am făcut mi-au arătat că s-a apropiat momentul cel mai potrivit împreună cu alegerile europarlamentare. Referendumul poate fi validat doar dacă rata de participare este suficient de mare. Până atunci, nimic nu mi-a arătat că va ajunge cota de participare la acest nivel”, a spus președintele Iohannis în cadrul dezbaterii de marți.

Președintele a spus că își dorește o configurație politică la următoarele alegeri, ”în care să putem discuta de modernizarea Constituției, despre arhitectura statului, despre reforma administrației, despre reforma marilor sisteme”.

Circul PSD a prezentat-o pe Dăncilă

Conferința de presă a Vioricăi Dăncilă a arătat multă improvizație și circ. Pe toată durata conferinței Dăncilă a evitat toate răspunsurile.  Fostul premier a dat răspunsurile standard pe care le dă orice PSD-ist: nu îl reneagă pe Dragnea, nu recunoaște dezastrul din Justiție, nu înțelege subtilitățile în relațiile internaționale și diferențele de raportare pe care trebuie să le aibă țara noastră (Rusia-China-UE-SUA).

În plus, atunci când a vorbit despre subiectul românilor din străinătate, Viorica Dăncilă l-a criticat pe şeful statului că nu s-a interesat practic de soarta acestora, în ciuda declaraţiilor sale publice, însă a făcut şi o gafă, numindu-i pe românii din diaspora ”ăștia”. „Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din diaspora, nici măcar una. Mai mult decât atât, chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor care au plecat din ţară, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre venirea lor în România şi ce face în calitate de preşedinte ca românii să se întoarcă acasă”, a spus Dăncilă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns