foto aschenputtel

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă ultimele trei spectacole din acest an: „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija, „Aschenputtel” în regia Evei Labadi și „Hansel și Gretel” în regia Oanei Leahu.

„Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, cunoscut mai ales pentru „Cărțile cu Apolodor”. Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea și îl aduce pe scenă pe Matei, un puști supărat pentru că e prea mic și crește prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplinește dorința și îl transformă într-un uriaș. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuși cu arc și tije, dar și prin proiecțiile live la scenă. Producția de la Sibiu are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. „Cel mai mare Gulliver” va fi prezentat publicului larg sâmbătă, 14 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 15 decembrie, de la ora 11:00.

Actorii Secției Germane a Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenușăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale și al bucuriei inocente. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. „Aschenputtel – nur ein Märchen?” va fi prezentat joi, 19 decembrie, de la ora 18:30. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, are o durată de aproximativ 45 de minute și se adresează copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Cei mici pornesc la finalul acestui an într-o aventură fascinantă spre casa de turtă dulce din pădurea fermecată alături de Hänsel și Gretel. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animație concentrează acțiunea și transmite un mesaj despre iubire și curaj. Doi frați sunt puși la încercare atunci când mama vitregă îi alungă de acasă. Solidaritatea și inventivitatea le vor fi de folos pe acest drum al maturizării. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor peste 3 ani. „Hänsel și Gretel” va fi prezentat pentru ultima dată în acest an sâmbătă, 21 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, dar și duminică, de la ora 11:00.

Programul complet al teatrului poate fi accesat pe www.teatrulgong.ro

Accesul publicului la evenimentele teatrului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet la spectacol este de 9 lei, tarif unic, iar emiterea locurilor gratuite pentru părinți se poate face exclusiv la sediul teatrului, nu și online.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu