sofer baut si fara permis cercetat de politisti1380093303 3
FOTO: arhivă

Plin de inconștienți în trafic și în acest weekend la Sibiu. Mai multe persoane au fost depistate de polițiștii sibieni la volan, fără să aibă permise de conducere.

„În perioada 14 – 16 februarie a.c., polițiștii sibieni au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 35 de permise de conducere, dintre care 12 pentru conducere sub influența alcoolului, au retras 19 certificate de înmatriculare și au aplicat 534 de sancțiuni contravenționale în valoare de 152.000 de lei”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

De exemplu, la data de 15 februarie, în jurul orei 20,30, pe strada 22 Decembrie din localitatea Tălmaciu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni, conducere fără permis, este cercetat și un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Chirpăr, care, la aceeași dată, în jurul orei 21,00, a fost depistat la volanul unui autoturism pe DJ 143A, pe raza localității Ruja, deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Astfel, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală conform prevederilor articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

„La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 13,30, pe strada Prundu Mare din orașul Avrig, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 41 de ani în timp ce conducea un moped deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că mopedul este neînregistrat”, mai spune Welter. În consecință, pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu