mai multă siguranță - spp a primit acces la camerele de supraveghere ale sibiului

Consiliul Local a modificat regulamentul privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza municipiului Sibiu. Imaginile video înregistrate de cele 123 de camere din noul sistem de supraveghere a străzilor din oraș, vor putea fi accesate în timp real și de Serviciul de Pază și Protecție.

Serviciul de Pază și Protecție (SPP) este prima instituție în afara Poliției locale Sibiu ai cărei reprezentanți vor avea dreptul de a accesa sistemului de supraveghere video, cât și dreptul de a avea acces de la distanță. Acest lucru urmează să se întâmple ca urmare a modificării Regulamentului privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza municipiului Sibiu, modificare pe care consilierii locali au adoptat-o, în unanimitate.

”În vederea bunei exercitări a atribuțiilor ce-i revin în ceea ce privește asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în Sibiu, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Serviciului de Protecție și Pază i se poate acorda, la cerere, accesul la imaginile furnizate de Sistemul de supraveghere video, de pe raza municipiului Sibiu”, se precizează în raportul care însoțește proiectul adoptat de consilierii locali.

La camera de comandă a sistemului de supraveghere video a Sibiului au acces un număr limitat de persoane – primarul Sibiului și polițiștii locali. Aceștia au acces după ce semnează un acord de confidențialitate.

În condiții speciale, mai pot intra în camera de comandă, pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști vamali, angajați SRI și STS, angajați ai Prefecturii și ai altor instituții, dacă fac parte din colectivul de coordonare a unor acțiuni comune, în cazul unor adunări publice sau manifestații cultural-sportive de amploare, care se desfășoară pe raza municipiului Sibiu sau pentru îndeplinirea unor atribuții de servicii pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice la adunări publice. Aceștia vor trebui să fie însoțiți de un polițist local care a semnat ordinul de confidențialitate.

 

Ultima oră

Comentariul meu