coronavirus în italia: milano închide școli, cinematografe, muzee și teatre. veneția își anulează carnavalul

Italia a mărit la 132 numărul de cazuri de îmbolnăviri de corobavirus în cinci regiuni. Lombardia, Piemontul și Veneto suspendă cursurile în toate centrele de învățământ, de la grădiniță până la universitate. Unsprezece municipalități, cu 50.000 de persoane, sunt izolate printr-un decret-lege. Nu se poate ieși și nu se poate intra decât în cazuri excepționale. Trei decese confirmate, ultimul în regiunea Lombardia, o femeie de 78 de ani.

Guvernul italian ia măsuri extreme de securitate pentru a încerca stoparea extinderii coronavirusului , în timp ce infecțiile din cinci regiuni ale țării (Lombardy, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte și Lazio) depășesc deja 130. Decretul de lege aprobat de Consiliul de Miniștri extraordinar, organizat sâmbătă seara, care urmărește izolarea surselor de contagiune cu măsuri severe împotriva mobilității vecinilor, va începe deja să își facă efectul.

Primarul Milanului , oraș cu 1,3 milioane de locuitori, Giuseppe Sala, a anunțat că capitala economică a Italiei va închide toate școlile, cinematografele și teatrele săptămâna viitoare. Mai multe evenimente sportive au fost de asemenea anulate, iar ultimele două zile ale Carnavalului de la Veneția, luni și marți ale săptămânii viitoare, au fost suspendate, după ce două cazuri pozitive au fost înregistrate în oraș. Lombardia, Piemontul și Veneto nu vor deschide nici școlile săptămâna viitoare.

Alertă pe aeroportul din Timișoara – Au venit mai multe persoane din Lombardia, regiunea cu un focar de coronavirus


Ultimul bilanț al autorităților italiene vorbește despre 132 de persoane infectate în cinci regiuni ale Italiei, numărând doi turiști chinezi care sunt încă internați la un spital din Roma și care au contractat boala în afara Italiei.  Guvernul nu găsește încă originea cantagierilor și presupusul pacient zero, dar consideră că există două surse clare de contagiune: provincia Lodi și cele 10 municipalități ale sale și orașul Vo ‘Euganeo, în Veneto . Ambele zone sunt afectate de decretul de lege care obligă cetățenii săi din de duminică dimineață să rămână izolați, fără a putea intra sau părăsi aceste teritorii și să se supună la măsuri stricte de control și aprovizionare.

Forțele de poliție încep să ajungă în aceste locații pentru a stabili controale de acces și a sigila zona. Președintele guvernului italian, Giuseppe Conte, a anunțat deja sâmbătă seara că poliția va fi mobilizată pentru a preveni intrarea și ieșirea oamenilor și „dacă este necesar, și armata” și că ar exista „pedepse penale pentru cei care încalcă prescripțiile. “. Aproape o stare de excepție care s-ar putea răspândi în alte zone de infecție dacă virusul continuă să se răspândească. Executivul consideră că, deocamdată, este singura modalitate de a-l opri, însă premierul Conte, care în această dimineață și-a anulat prezența la Masa Papei sărbătorită la Bari, renunță să închidă spațiul aerian și tratatul Schengen.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică