exclusiv - asistent medical de la spitalul județean sibiu infectat cu coronavirus - încă patru sunt în izolare

Un asistent medical de pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu a fost confirmat cu noul coronavirus. Sergiu Danciu spune că a primit rezultatul testului pentru COVID-19 sâmbătă seara. Alte patru persoane care au luat contact cu el, două infirmiere și două asistente, se află în izolare la domiciliu.

Asistent medical de la Sibiu, infectat cu coronavirus
Sergiu Danciu, asistent medical pe secția ATI la Spitalul Județean Sibiu a declarat, pentru Ora de Sibiu, că a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta a primit rezultatul testului, de la București, sâmbătă seară, 29 martie, în jurul orei 19.00. Acum e internat la secția Boli Infecțioase și urmează să mai facă un test.

Asistentul medical confirmat cu coronavirus spune că, în urmă cu câteva zile, a avut temperatură 37.7. A luat legătura cu asistenta șefă și a informat-o, însă aceasta i-a spus că poate veni în continuare la spital, că nu e febră mare. Câteva zile mai târziu, a aflat că a fost infectat.

„Eu am venit în tură la lucru cu temperatură 37.7 și mi-a zis asistenta șefă ca nu e temperatură. De două zile am făcut febră. Azi a venit rezultatul testului de la Bucuresti, în jurul orei 19, cu confirmare pozitiv. Toți colegii care au fost cu mine pe tură sunt în izolare. Adică două asistente și două infirmiere”, spune Sergiu Danciu.

Asistentul medical acuză conducerea spitalului
Sergiu Danciu, care lucrează de zece ani pe Secția de Terapie Intensivă, acuză conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu că nu a luat măsurile de protecție necesare. Acesta spune că nu au materiale de protecție, motiv pentru care sunt obligați să stea câte opt ore cu același costum. Și măștile sunt o problemă.

„Stăm câte opt ore într-un costum pentru că nu avem destule. Nu avem măști de protecție. Măștile sunt în cabinetele medicilor de gardă și în vestiare”, spune asistentul medical confirmat cu coronavirus.


Acesta mai spune că, în primul rând, personalul medical ar fi trebuit fi testat pentru COVID-19, iar mai apoi pacienții.

„În bătălia covid trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital. Nu să intri în contact fără să știi. (…) Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materialele sunt închise la șeful de secție în vestiar. Medicii stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți”, scrie asistentul medical pe pagina de Facebook.

„Nu sunt cazuri la Sibiu pentru că nu se fac teste”
Sergiu Danciu mai adaugă că nu se știe dacă pacienții au coronavirus fiindcă nu sunt testați.

„Au mai venit suspecți de coronavirus și nu au fost testați. (…) Nu s-a mai făcut test la nimeni. Ieri au început să aducă din tabăra de la Păltiniș, i-au adus la Boli Infecțioase. Înseamnă că au început să aibă simptome”, a mai spus asistentul de pe ATI.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, încă două persoane au fost confirmate cu coronavirus. DETALII AICI.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Trebuie sa plece din functii toti impostorii, mincinosii… cum sa ascunda atata timp, cum sa nu testeze atata timp? De ce nu testeaza, ca sa nu inchida marquard si continental? Ce interese sunt in Sibiul asta de cacat? UPU Sibiu este infectat … cu acte in regula in momentul asta, dar pana acum nu a fost? Cum putem sa rezolvam problema daca nu o cunoastem… ?
    SUNTEM VARZA! GATA CU MINCIUNA SI INCOMPETENTA! DUPA PANDEMIE SPER SA FIE CURATE POSTURILE DE CONDUCERE!!! CONDUCEREA JUDETEANA, MUNICIPALA ESTE ZERO, SA MOARA!