fbpx

Cel mai scump pachet de sticks-uri în pandemie – 4005 de lei cu tot cu amendă

3 25.163

Polițiștii din Aiud, județul Alba, au amendat un cuplui cu 4000 de lei pentru că nu aveau trecută în declarația pe propria răspundere ora deplasării. Polițiștii susțin că cei doi au umblat prin tot orașul pentru cumpărături de bază, dar în mașină aveau un singur pachet de sticksuri.

Cele două persoane susțin pe Facebook că, după ce li s-a fotografiat declaraţia pe propria răspundere, li s-a spus că sunt liberi şi că este totul în regulă.

„Am primit amendă de la Poliția Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost niciun om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persooane peste 65 ani. Ps. Soțului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, se arată în postare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului și au fost amendați cu câte 2000 de lei fiecare pentru încălcarea ordonanței militare.

Pe declaraţie erau precizate locaţii generale, care acopereau aproape tot orașul Aiud pentru cumpărături. Prodan spune că familia respectivă voia să umble în tot orașul pentru a-și cumpăra bunuri de strictă necesitate, dar când a fost oprită avea un pachet de sticksuri. În plus putea să cumpere bunurile de la vreun magazin de lângă locuinţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. B. scrie

  „Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.”
  Ce oră mai visează organul ?

 2. Sammyr scrie

  In data de 07/04/2020 (14:30-15:30) o cunostiinta a luat amenda 2000 lei avand declaratia scrisa si semnata pe M.Viteazu (in auto) Politistul de la rutiera INVOCAND acelasi motiv ca NU ERA TRECUTA ORA SI MINUTUL .Mentionez ca era cel de al 2-lea model de declaratie in care NU se specifica NIMIC de ORA SI MINUT.Este clar ca sa facut contestatie + plangere impotriva agentului.

  1. Una scrie

   In Aiud analfabetii sunt iertati daca ies din casa fara declaratie. Cu alte cuvinte ai carte platesti, nu ai carte esti iertat si primesti si ajutoare sociale la poarta. Unde-i dreptatea, adevarul si legea? Legea e doar pentru unii?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.