fbpx

Alți zece români au murit de COVID-19 – Sunt 372 decese în total

985

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a informat, miercuri seară, că încă zece persoane infectate cu noul coronavirus au decedat. De la debutul pandemiei, în România, au murit 372 de oameni.

Un bărbat care a mers în 31 martie la Spitalul Municipal Sighetu Marmației a fost trimis în aceeași zi pentru consult la Spitalul de Boli infecțioase Baia Mare. De aici, a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde a fost internat în Secția ATI. A fost apoi transferat pe 3 aprilie la Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca, apoi pe data de 8 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Sectia ATI, unde a fost intubat. S-au recoltat probe în 31 martie, a fost confirmat pe 2 aprilie și a murit în 13 aprilie. Suferea de afecțiuni neurologice.

O femeie de 74 ani din județul Timiș, internată în 8 aprilie la Spitalul Orășenesc Deta, apoi transferata pe 9 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara-secția ATI, unde a fost intubată, a murit în 14 aprilie. Suferea de diabet zaharat tip I.

Un bărbat de 92 ani din județul Hunedoara, care provenea de șa Căminul de bătrâni din Orăștie, a fost internat în Spitalul Municipal Orăștie pe data de 13 aprilie din cauza unei fracturi. A fost transferat pe 14 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Deva-Secția Ortopedie cu fractură de col femural și COVID-19 și a murit în 15 aprilie. Nu era cunoscut cu alte afecțiuni.

Un alt bărbat, de 47 ani, tot din județul Hunedoara, a avut debutul bolii în 28 martie, în 29 martie s-a internat la Spitalul Municipal Hunedoara-Secția Boli Infecțioase, apoi a fost transferat pe Secția ATI pe data de 30.03.2020, unde a fost intubat. A murit în 14 aprilie. El suferea și de recto-colită ulcero-hemoragică.

Tot din Hunedoara era și o femeie de 85 ani, a cărei boală a debutat în 13 aprilie, când a și fost internată. În 14 aprilie a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Deva cu COVID-19 și pneumonie bilaterală. A murit în 14 aprilie. Suferea și de fibrilație atrială.

Un bărbat de 76 ani din județul Brașov, internat în 31 martie la Spitalul Județean de Urgență Brașov -Secția Medicină internă, a fost transferat pe 31 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, apoi pe 3 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Brașov-Secția ATI, unde a fost intubat pe 4 aprilie. Bărbatul a murit în 12 aprilie și nu avea antecedente medicale cunoscute.

Un bărbat de 89 ani din județul Vrancea, internat în perioada 5 – 11 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Focșani – Sectia Cardiologie, transferat în Spitalul Municipal Adjud pe 12 aprilie a murit în 15 aprilie. Condiții medicale pre-existente: fibrilație atrială, infarct miocardic acut, Sdr.de deteriorare psiho-organic.

Un alt bărbat, de 82 ani, tot din județul Vrancea, persoană instituționalizată în Centrul de Plasament pentru bătrâni Odobești, a fost internat în perioada 11 – 14 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Focșani – Secția ATI, cu insuficiență respiratorie acută. I s-au recoltat probe în 11 aprilie, a fost confirmat pe 14 aprilie în Institutul Regional de Oncologie Iași și a murit în 15 aprilie.

O femeie de 91 ani din județul Brașov, rezidentă din anul 2013 a Căminului de bătrâni „Dumbrava minunata” din Brașov, a fost contact apropiat cu o infirmieră confirmată și depistată în cursul investigării contacților Ei i-au fost recoltate probe de COVID-19 în 13 aprilie, a fost confirmată în aceeași zi și a murit în 14 aprilie, în ambulanță, în drum spre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Suferea și de HTA. IC cronică.

Un bărbat de 86 ani din județul Brașov, care s-a dus în 5 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Brașov – UPU cu simptomatologie respiratorie, a fost internat în ATI pe 6 aprilie, unde a fost intubat. A murit în 11 aprilie. Suferea și de fibroză pulmonară și de demență.

VEZI AICI ULTIMELE INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS

De la începutul pandemiei, în România au murit 372 de persoane. Până acum, cifrele arată că 7.216 de români sunt infectați cu noul coronavirus și 1.217 s-au vindecat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.