live acum iohannis: „ne vom întâlni maxim 3 persoane. nu vom ieși la restaurant, la mall după 15 mai”
foto: arhivă

Preșesintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, marți, că după data de 15 mai măsurile de relaxare vor fi graduale. Șeful statului spune că ne vom întâlni doar în grupuri de maxim trei persoane, nu vom merge la restaurante și nici în mall-uri. De asemenea, Iohannis a spus că, cel mai probabil, marile festivaluri nu vor avea loc anul acesta. Totodată, a spus că ne vom deplasa dintr-o localitate în alta doar dacă avem un motiv serios.

YouTube video

Klaus Iohannis a indicat care sunt concluziile după o lună și jumătate de pandemie. Acesta spune că România are rezultate notabile, iar oamenii au dat dovadă de simț civic și maturitate.

„După o lună și jumătate putem trage concluzii. Aș începe prin a remarca că în această epidemie, autoritățile împreună cu medicii și românii au obținut până acum rezultate notabile. Românii au dovedit că au simț civic, că au echilibru și da, societatea românească a dovedit maturitate. Însă se discută foarte mult despre măsurile de relaxare. Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte atenți. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamnetal greșită și poate să distrugă rezultatele bune de până acum”, a spus Iohannis.


Șeful statului a transmis că, după 15 mai, nu vom merge în restaurante și mall-uri, dar nici dintr-o localitate în alta fără un motiv întemeiat.

„Ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate. Oamenilor le-a fost greu să stea acasa, sunt conștient că medicilor și personalului medical le-a fost extrem de greu și le este în continuare, dar important este că am obținut aceste rezultate. Repet: pericolul nu a trecut. Este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai e posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viața normală de dinainte de epidemie. 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate, în realitate experții ne spun că nu știm când vom reveni la o viață normală. Vor rămâne restricții, nu ne vom putea întâlni decât maxim 3, nu vom putea ieși la restaurant, la mall, nici măcar să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv serios. Aceste lucruri vor fi detaliate în majoritatea unităților, fie ele comerciale, economice, de stat. La ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave. Iată câte și mai câte restricții. Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an. Dacă se vor relaua competițiile sportive există o proabilitate să se reia fără spectatori. Lucrurile nu vor intra repede în normalitate, iar măsurile pe care le vom lua vor fi graduale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică