VIDEO Cum arată tronsonul din autostrada Transilvania care ar trebui deschis vara aceasta  

7.252

Aproximativ 18 km dintre Iernut și Chețani, parte a autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii vor fi gata în această vară, însă există riscul ca traficul să nu poată fi deschis, iar lotul finalizat să se transforme într-un alt tronson „muzeu”.

 Este vorba despre nodul rutier de la Chețani care a zăcut mult timp abandonat de constructor, conform HotNews. Acum, de câteva zile, noi muncitori și utilaje au intrat în forță și vor încerca să finalizeze nodul la timp încât să poată fi deschis traficul pe lotul următor. Pe tronsonul Iernut-Chețani constructorul Astaldi – Max Boegl a ajuns la un stadiu fizic de aproape 93% și își propune să finalizeze lucrările în această vară.Într-o filmare din dronă realizată de Asociația Pro Infrastructura se observă stadiul avansat al proiectului, dar și faptul că mai există totuși lucrări de executat și care ar putea duce momentul finalizării undeva spre august-septembrie.

La rândul lor, autoritățile se bazează pe tronsonul Iernut-Chețani pentru a-l da în trafic în acest an, însă există în continuare problema descărcării traficului la Chețani, acolo unde nodul rutier face parte din contractul de pe tronsonul următor și unde constructorul, aflat în insolvență, a abandonat lucrările în ultimele luni.

Acum, de câteva zile însă, noi echipe de muncitori și utilaje au intrat pe șantierul nodului de la Chețani și au demarat în forță lucrările pentru finalizarea nodului. Dacă ritmul actual s-ar menține, probabil că nodul pentru descărcare ar putea fi gata peste 2 luni.

O filmare din dronă realizată de API surprinde „furnicarul” declanșat în ultimele zile pe nodul Chețani (min 5:13), dar și restul lotului Chețani – Câmpia Turzii care zace abandonat și fără muncitori. 

Sursa: HotNews

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Mihai scrie

    Trag tare pe nodul de la Chetani sa il dea in trafic impreuna cu lotul Iernut-Chetani. Clar ca lumina zilei ca lotul Chetani-Campia Turzii mai asteapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.