două românce au moștenit un milion de euro de la bărbatul pe care îl îngrijeau dar au ajuns la tribunal

Un italian în vârstă de 66 de ani a lăsat, prin testament, întreaga avere de un milion de euro şi un apartament, celor două românce care l-au îngrijit în ultimii ani ai vieţii, scrie cotidianul Il Resto del Carlino, citat de Mediafax.

Singurelor rude ale bărbatului, patru verişoare, nu le-a cazut deloc testamentul și s-au adresat instanţei Tribunalului din Ancona.

Rudele contestă validitatea testamentului. Ele susţin că româncele ar fi profitat de o eventuală senilitate a italianului. Cele două românce care l-au îngrijit pe defunct,  prin avocatul lor au transmis tribunalului o serie de înregistrări video prin care angajatorul îşi exprima dorinţa de a-şi lăsa bunurile celor două femei.

Mai mult, testamentul a fost semnat în faţa unui notar cu doi ani înaintea decesului. Pe fondul controversiei, magistraţii au dispus sechestrul bunurilor până la sentinţa definitivă.   Cazul a ajuns la Curtea de Apel din Ancona şi dacă una dintre părţi va face recurs, se va judeca la Înalta Curte de Casaţie.

Ultima oră

Comentariul meu