kickboxer la 9 ani - sibianul nick angelo este invincibil - video

Nick Angelo Albu e numele lui. E un băiat de 9 ani și jumătate, sfios, dar care atunci când îți vorbește te privește în ochi. Îi plac calculatoarele și plimbările cu bicicleta. Și sportul. Sportul, cel mai mult. Atât de mult încât se antrenează de cinci ori pe săptămână. Și nu doar că îi place, ci e cel mai talentat din țară. Practică kickbox și este multiplu campion național la categoria lui de vârstă. Are o viteză în mișcări și putere în lovitură cum rar întâlnești la un adult. A câștigat toate meciurile de până acum și este considerat o speranță a acestui sport. Este legitimat la clubul Kudokai, condus de un alt nume cunoscut al sportului, Adrian Mihai, alias Sfarmă-Piatră.

Talent de la 3 ani

Tatăl lui Nick, antrenor de kickbox, și-a dat seama că cel mic are ceva înclinații către acest sport de când avea 3 ani. ”În jurul acestei vârste a început să se joace cu sora mea, să dea în ea cu pumnul. Fără să îl fi învățat cineva sau să fi văzut la mine, pentru că nu îl adusesem la sală niciodată. Așa a început. I-am cumpărat mănuși, palmare și încet încet am început să îl antrenez”, povestește Nicu Albu, tatăl lui Nick.

kickboxer la 9 ani - sibianul nick angelo este invincibil - video
Nick împreună cu tatăl și antrenorul lui

De aici până la performanță nu a mai fost decât un pas. Sau mai exact doi ani jumătate, pentru că la cinci ani Nick a participat la primul său concurs. Și l-a și câștigat. De atunci a luptat în peste 90 de concursuri. ”A câștigat tot la categoria lui de vârstă. Dar, pentru că este cunoscut ca fiind foarte bun, antrenorii și părinții nu lasă sportivii din categoria lui să lupte cu el. Așa că i se dau adversari mai mari cu câțiva ani. Aici a mai pierdut vreo 2 3 meciuri, dar pe restul le-a câștigat. A ieșit campion național în 2017, 2018 și 2019”, spune tatăl și antrenorul lui Nick.

Mentalitate de campion

Nick este conștient de calitățile pe care le are. Spune că în ring uită de tot și a învățat să se concentreze pe ce are de făcut. ”Am emoții înainte de fiecare meci. Dar mi le înving în ring. Mă duc acolo și nu mă mai gândesc la nimic decât că trebuie să câștig”, spune Nick.

YouTube video

Deși este totuși un copil, pe Nick l-a ”modelat” sportul. L-a disciplinat, iar el a învățat de aici că datoria lui este să câștige. ”Când am meci mă gândesc că am o datorie- să câștig. Asta e datoria mea”, spune Nick cu siguranța unui adult în fața unei provocări.

Are și un talisman- până acum a luptat în meciuri cu aceleași mănuși. ”Da, am același mănuși de când am luptat prima dată. Dar nu știu dacă ele îmi poartă noroc…eu mă antrenez mult”, spune Nick.


Se bate doar în ring

Nick este un talent înnăscut, asta e clar. Dacă îl privești cum lovește sacul poți fi păcălit că imaginile sunt date pe fast forward. Dar, nu e nimic trucat. Are o rapiditate incredibilă în mișcări, iar loviturile de picior ar doborî un sportiv adult.

YouTube video

Este conștient de faptul că are niște atuuri atunci când vine vorba despre autoapărare, dar a fost învățat să nu lovească decât adversarul din ring. ”Tata așa m-a învățat de la început. Să nu dau în nimeni, să nu folosesc ce știu decât în sală. Și nu fac asta. Mă poate înjura oricine, îi las în pace. Dar dacă pune mâna pe mine atunci trebuie să ripostez”, spune Nick.

Și asta a fost nevoit să facă prima dată când părinții l-au lăsat singur la o plimbare. ”Eram cu prietenul meu și am fost până la mall. Trei băieți de vreo 12 13 ani s-au luat de noi. I-am lăsat în pace, până când unul a pus mâna pe mine. A vrut să mă lovească, cred, dar nu a apucat pentru că m-am apărat. Atunci mi-a folosit că știu kickbox”, povestește Nick.

Copil ca orice copil

Pentru a-și menține performanța Nick se antrenează de cinci ori pe săptămână, iar înainte de concursuri chiar de două ori pe zi. Chiar și așa, este totuși un copil care are preocupările vârstei. ”Îmi place să mă joc pe play station. Mă plimb cu bicicleta, dar cu copiii nu mă prea joc pentru că prea sunt acolo unde locuiesc. Și îmi place româna la școală, să citesc. Matematica nu prea…”, zâmbește Nick.

Nick știe sigur că dacă nu ar fi făcut kickbox nu i-ar fi plăcut alt sport și că atunci când va fi mare i-ar plăcea să fie agent secret. ”Îmi plac filmele cu spioni, cu polițiști, agenți secreți…Asta aș vrea, dar nu aici, în America…”, visează Nick.

kickboxer la 9 ani - sibianul nick angelo este invincibil - video

Dacă va ajunge agent secret rămâne de văzut, dar cu siguranță de Nick Angelo, Golden Boy după numele sub care luptă, sigur om mai auzi, pentru că în ring ”bate tot”.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Cat de nenatural este pentru un copil atat de inocent sa practie asta. Hai sa-i facem si actori de filme porno la prima erectie. Sport idiot… Parinti idioti