surse - dsp a cerut ridicarea carantinei la sibiu, șelimbăr, cisnădie și tălmaciu

Sibiul, Tălmaciul, Cisnădia și Șelimbărul au fost primele patru localități din județ care au intrat în carantină în data de 16 noiembrie. Starea de carantină a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile, după care s-a cerut prelungirea acesteia cu încă o săptămână. Cum rata de infectare cu noul coronavirus a fost într-o continuă scădere, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a înaintat către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) o cerere pentru ridicarea carantinei în aceste localități.

Perioada de carantină a început în data de 16 noiembrie și urmează a se încheia duminică, 6 decembrie, la ora 00.00. Potrivit surselor Ora de Sibiu, DSP Sibiu a cerut ridicarea stării de carantină. Surse au confirmat că cererea a fost depusă la INSP și se așteaptă răspunsul celor de aici.

Aceleași surse au declarat, pentru Ora de Sibiu, că, deși rata de infectare la nivelul județului a scăzut, la nivelul municipiului este în continuare mare, astfel că ridicarea restricțiilor ar putea fi, totuși, o decizie prematură.


La nivel național, județul cu cea mai mare rată de infectare este Constanța (7,15/1.000 locuitori), urmat de Ilfov (7,12/1.000 locuitori). Pe locul trei este Clujul cu o rată de 5,82/1.000 locuitori, iar pe locul patru Sibiul, cu o rată de infectare de 5,78/1.000 locuitori.

În ceea ce privește cele patru localități care ar putea ieși din carantină, rata de infectare este în scădere. În municipiul Sibiu, joi, rata incidenței cumulată era 8,39 cazuri la mia de locuitori, la Șelimbăr rata era 8,30/1.000 locuitori, la Cisnădie 5,54/1.000 locuitori, iar în orașul Tălmaciu rata de infectare era 5,24. VEZI SITUAȚIA DIN FIECARE LOCALITATE AICI. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Ar putea oare romanii sa comenteze informat si constructiv? Sa nu arunce cu noroi , in mod gratuit , in orice initiativa sau proiect ?