poarta sinagogii din sibiu reabilitată cu ajutorul calfelor și a ministerului de externe al germaniei

Sinagoga din Sibiu are o poartă nouă. Lucrarea a fost posibilă cu implicarea calfelor călătoare care au lucrat la ea. Dar, susținerea financiară a venit din partea Ministerului de Externe al Germaniei.

După ce anul trecut la Sinagoga istorică din Sibiu din str. Constituţiei au fost efectuate unele lucrări de întreţinere precum curăţarea podului şi repararea uşilor, şi în acest an atât de dificil au fost derulate lucrări la acest monument.

De această dată a fost vorba despre reabilitarea porţii principale a clădirii istorice. Cu sprijinul financiar din partea Ministerului de Externe al Germaniei şi implicarea activă a calfelor călătoare, poarta principală a putut fi salvată şi străluceşte acum în luciu nou. Impresionantă este şi cheia de 30 de cm care deschide acum broasca recondiţionată a porţii.


poarta sinagogii din sibiu reabilitată cu ajutorul calfelor și a ministerului de externe al germaniei

Consulatul German la Sibiu salută diversitatea religioasă şi felul în care este aceasta trăită la Sibiu, se implică în continuare pentru o coexistenţă paşnică şi un dialog activ al diferitelor grupuri religioase şi etnice din oraş şi din ţară şi sprijină activ această coexistenţă prin acţiuni ca aceasta.

Finalizarea acestei lucrări vine chiar cu două zile înaintea celor opt zile de sărbătoare Hanuka din acest an, sărbătoare a Luminii şi a Reînnoirii.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică