val de nemulțumiri după închiderea patinoarului din sibiu - „o decizie exagerată, e o locație în aer liber”
Sursa: Facebook/Patinoarul Sibiu

Patinoarul din parcul Sub Arini, deschis în urmă cu doar câteva zile, a fost închis. Sibienii nu au apucat să se bucure foarte mult timp pe gheață, astfel că decizia a stârnit un val de nemulțumiri.

Administratorii patinoarului au informat cetățenii că regulile de protecție trebuie respectate și pe gheață. Portul măștii este obligatoriu și distanța minimă recomandată la casierie este de 1,5 metri. De asemenea, au specificat și faptul că, intrarea pe pista de patinaj este limitată la un număr de maxim 300 de persoane. La doar câteva ore de la anunțarea redeschiderii patinoarului, autoritățile locale au fost prezente la control. În urma verificării efectuate, Prefectura Sibiu a informat administratorii patinoarului că activitățile în aer liber sunt interzise, cu excepția celor cu un număr de maxim 10 persoane. În urma acestor măsuri, s-a luat decizia de a suspenda, momentan, activitatea.

CITEȘTE ȘI: Patinoarul din Sub Arini se închide. S-au trezit cu controale pe cap

Decizia a stârnit o mulțime de nemulțumiri. Sibienii s-au arătat revoltați, pe Facebook, spunând că activitățile ce se desfășoară în aer liber ar trebui încurajate, în niciun caz interzise.

„Decizie exagerată de închidere a unui spatiu de relaxare în aer liber, care se încadrează prin suprafața pe care o are, la accesul a unui număr cu mult peste 10 persoane, în actuala situație de prevenire a răspândirii virusului. Este o părere personală, poate greșesc. Ar trebui mai bine deschis încă un patinoar sau chiar două și aici fac referire la crearea posibilitătii de relaxare multiplă a celor care poate locuiesc la bloc și nu au alte posibilități de recreere/ sport iarnă”, scrie un sibian.


Sibienii se întreabă de ce a fost închis patinoarul din Sibiu, în condițiile în care cel din Cisnădie funcționează. De asemenea, susțin că activitățile în aer liber trebuie încurajate.

„Dar patinoarul din Cisnădie? Sau schiatul la Arena Platos? Este activitate în spațiu închis??? Și acolo este tot activitate în aer liber”, mai scrie o persoană.

„Era o bucurie pentru copii, un mod de a face mișcare și un mod sănătos de a petrece timpul liber”, spune o sibiancă.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică