fbpx

Gălățean tras pe sfoară de un samsar din Sibiu – „Am bătut atâta drum degeaba, mi-a luat banii”

0 16.007

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un tânăr din Galați, care a vrut să cumpere o mașină din județul Sibiu, spune că a fost tras pe sfoară de un samsar, care l-a păcălit și l-a lăsat și fără bani, și fără autoturism.

Marius Iulian Dima are 18 ani și este din Galați. În luna decembrie, s-a hotărât să cumpere o mașină, astfel că a intrat pe un site de profil și a început să caute modelul dorit. A găsit ceea ce voia, astfel că a luat legătura cu vânzătorul, un samsar din județul Sibiu.

„M-am uitat la mașini și am dat peste acest bărbat care vindea ce voiam eu. I-am dat mesaj, am vorbit cu el, mi-a spus un preț per total, după care mi-a spus că vrea să o vândă în rate. Mi-a spus să îi dau o garanție, un avans, și e totul în regulă. I-am trimis poză cu buletinul și o garanție de 300 de lei. Am așteptat încă o lună. Prima dată am vorbit cu el în decembrie. După care, în urmă cu vreo două săptămâni, mi-a mai cerut încă 700 de lei, ca să completeze, să fie sumă rotundă, ca și cum ar fi o primă rată achitată”, a povestit, pentru Ora de Sibiu, tânărul păcălit.

A bătut drumul până la Sibiu – Samsarul i-a dat țeapă

Tânărul spune că în data de 17 ianuarie a pornit din Galați către Sibiu. Samsarul i-a spus că se vor întâlni în zona gării din municipiu și că acolo vor bate palma. Bărbatul a ajuns la locul stabilit, însă samsarul era de negăsit. L-a sunat și i-a spus că e în Polonia cu o treabă urgentă.

„M-am dus duminica trecută la Sibiu, l-am sunat de pe drum și i-am zis că mai am puțin și ajung, l-am întrebat unde ne vedem și mi-a spus că în oraș la gară. Am ajuns acolo și l-am sunat. Mi-a spus că e la granița dintre Polonia și Cehia, că a făcut pană la TIR-ul cu care aducea niște mașini. Când am văzut că nu vine să-mi dea mașina, am zis că mă duc să fac sesizare la Poliție”, spune tânărul din Galați.

CITEȘTE ȘI: Samsarul sibian spune că nu a vrut să îi dea țeapă gălățeanului 

„M-a dus cu zăhărelul și m-a amânat ca să uit că mi-a luat banii”

Marian a plecat înapoi la Galați. Nu a obținut nici mașina promisă și a rămas și fără avansul de 1.000 de lei. Tânărul povestește că a continuat să-l sune pe samsarul sibian și de fiecare dată i-a răspuns la telefon, însă tot timpul a venit cu scuze și amânări.

„L-am mai sunat, el răspunde mereu la telefon. Dar dacă vrei să iei ceva de la el, nu îți dă nimic. Nu îmi dă nici banii înapoi, nici mașina. I-am lăsat cont bancar unde să-mi pună banii înapoi. Trebuia să vină vineri cu mașina la mine, dar iar m-a amânat, că cică pleacă în Cehia cu treabă (…) Vorbește dulce, te duce cu zăhărelul”, spune Marian.

Tânărul spune că a vrut să cumpere o mașină care costă 3.000 de euro. Acesta povestește că sibianul care l-a păcălit a scos imediat anunțul de pe site, iar asta i-a dat încredere că nu ar fi un țepar. De asemenea, faptul că de fiecare dată i-a răspuns la apeluri, l-a făcut să creadă că, într-un final, va putea lua mașina. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, astfel că tânărul a depus o plângere la poliție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.