gălățean tras pe sfoară de un samsar din sibiu - „am bătut atâta drum degeaba, mi-a luat banii”
foto: arhivă

Un tânăr din Galați, care a vrut să cumpere o mașină din județul Sibiu, spune că a fost tras pe sfoară de un samsar, care l-a păcălit și l-a lăsat și fără bani, și fără autoturism.

Marius Iulian Dima are 18 ani și este din Galați. În luna decembrie, s-a hotărât să cumpere o mașină, astfel că a intrat pe un site de profil și a început să caute modelul dorit. A găsit ceea ce voia, astfel că a luat legătura cu vânzătorul, un samsar din județul Sibiu.

„M-am uitat la mașini și am dat peste acest bărbat care vindea ce voiam eu. I-am dat mesaj, am vorbit cu el, mi-a spus un preț per total, după care mi-a spus că vrea să o vândă în rate. Mi-a spus să îi dau o garanție, un avans, și e totul în regulă. I-am trimis poză cu buletinul și o garanție de 300 de lei. Am așteptat încă o lună. Prima dată am vorbit cu el în decembrie. După care, în urmă cu vreo două săptămâni, mi-a mai cerut încă 700 de lei, ca să completeze, să fie sumă rotundă, ca și cum ar fi o primă rată achitată”, a povestit, pentru Ora de Sibiu, tânărul păcălit.

A bătut drumul până la Sibiu – Samsarul i-a dat țeapă

Tânărul spune că în data de 17 ianuarie a pornit din Galați către Sibiu. Samsarul i-a spus că se vor întâlni în zona gării din municipiu și că acolo vor bate palma. Bărbatul a ajuns la locul stabilit, însă samsarul era de negăsit. L-a sunat și i-a spus că e în Polonia cu o treabă urgentă.

„M-am dus duminica trecută la Sibiu, l-am sunat de pe drum și i-am zis că mai am puțin și ajung, l-am întrebat unde ne vedem și mi-a spus că în oraș la gară. Am ajuns acolo și l-am sunat. Mi-a spus că e la granița dintre Polonia și Cehia, că a făcut pană la TIR-ul cu care aducea niște mașini. Când am văzut că nu vine să-mi dea mașina, am zis că mă duc să fac sesizare la Poliție”, spune tânărul din Galați.


CITEȘTE ȘI: Samsarul sibian spune că nu a vrut să îi dea țeapă gălățeanului 

„M-a dus cu zăhărelul și m-a amânat ca să uit că mi-a luat banii”

Marian a plecat înapoi la Galați. Nu a obținut nici mașina promisă și a rămas și fără avansul de 1.000 de lei. Tânărul povestește că a continuat să-l sune pe samsarul sibian și de fiecare dată i-a răspuns la telefon, însă tot timpul a venit cu scuze și amânări.

„L-am mai sunat, el răspunde mereu la telefon. Dar dacă vrei să iei ceva de la el, nu îți dă nimic. Nu îmi dă nici banii înapoi, nici mașina. I-am lăsat cont bancar unde să-mi pună banii înapoi. Trebuia să vină vineri cu mașina la mine, dar iar m-a amânat, că cică pleacă în Cehia cu treabă (…) Vorbește dulce, te duce cu zăhărelul”, spune Marian.

Tânărul spune că a vrut să cumpere o mașină care costă 3.000 de euro. Acesta povestește că sibianul care l-a păcălit a scos imediat anunțul de pe site, iar asta i-a dat încredere că nu ar fi un țepar. De asemenea, faptul că de fiecare dată i-a răspuns la apeluri, l-a făcut să creadă că, într-un final, va putea lua mașina. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, astfel că tânărul a depus o plângere la poliție.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică