Tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Lucrările încep în vară

906

Directorul CNAIR a anunțat, în urma unei vizite pe amplasamentul viitorului tronson cinci al autotrăzii Sibiu – Pitești, când încep lucrările pe acest șantier. „Cel mai târziu la începutul lunii iunie”, a spus acesta.

Mariana Ioniță, directorul CNAIR, a vizitat amplasamentul viitorului tronson 5, parte din autostrada Sibiu – Pitești și a dezvăluit când încep lucrările, scrie adevarul.ro.

Conform Marianei Ioniţă, lucrările la tronsonul cinci vor începe cel târziu la începutul lunii iunie. La amplasamentul viitorului tronson cinci se lucrează la trei situri arheologice şi, după cum spune Mariana Ioniţă pe contul oficial de Facebook al CNAIR, „au început şi o serie de lucrări pregătitoare, organizarea de şantier, instalarea staţiilor de beton, de asfalt. Se pare că la sfârşitul lunii mai, printr-o organizare bună şi punerea la punct a tuturor documentelor, cel mai târziu la începutul lunii iunie, şantierul va începe şi la tronsonul cinci şi astfel vom avea circa 47 de kilometri de autostradă în lucru între Sibiu şi Piteşti, celelalte trei sectoare fiind în procedură de achiziţie publică”.

Vizită Autostrada Sibiu-Pitești

"Vineri, pe şantierul Sibiu Piteşti, lotul 1, am constatat că antreprenorul s-a mobilizat. Chiar dacă ninsese cu o zi înainte, oamenii lucrau acolo unde se putea şi important este că, împreună, antreprenorul şi noi, compania, facem toate activităţile astfel încât să respectăm graficul de execuţie. De asemenea, am fost şi la lotul 5 Sibiu-Piteşti, acolo unde antreprenorul a început organizarea de şantier şi lucrările pregătitoare demarării execuţiei acestui tronson", a declarat Mariana Ioniţă, director general CNAIR.

Posted by Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Saturday, April 10, 2021

Pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind compania italiană Astaldi SpA.

Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura Piteştiului.

Sursa: adevarul.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.