se construiește hipermarketul de pe calea cisnădiei – usr a pierdut procesul prin care bloca proiectul

După mai bine de doi ani de procese în care au încercat să blocheze scoaterea din categoria de spațiu verde și agrement al unui teren de peste 7.000 de metri de pe Calea Cisnădiei, USR a pierdut procesul în instanță. Astfel cei de la REWE România au depus documentația pentru construirea unui hipermarket în zona respectivă, investiția fiind estimată la 5 milioane lei.

USR Sibiu a pierdut procesul prin care au cerut în instanță să blocheze hotărârea 224/2018 (detalii AICI) a consiliului local al municipiului, hotărâre care aproba scoaterea din categoria de zonă verde și pentru agrement, a unui teren de 7.500 de metri pătrați de pe Calea Cisnădiei, la limita dintre capitala județului și Cisnădie. Astfel terenul respectiv poate fi folosit acum pentru amenajarea de obiective cu activități comerciale.

se construiește hipermarketul de pe calea cisnădiei – usr a pierdut procesul prin care bloca proiectul
Aceasta este zona unde se va amenaja viitorul hipermarket

USR-ul spune că ”am rămas singuri”
Adrian Echert, de la USR Plus Sibiu, spune că era inevitabil să se întâmple acest lucru și totul a fost o chestiune de timp. Reprezentatul USR afirmă că după ce a fost pierdut primul termen al procesului prin care se încerca blocarea HCL 224/2018, s-a decis la nivel de partid că nu se mai face recurs la sentință.

”Am pierdut în primă instanță, iar apoi am renunțat la recurs. Aveam șanse mici de câștig și dezvoltatorii ne-au imputat și cheltuieli de judecată. Practic noi am rămas singuri în povestea asta. Inițial au fost și cei de la Asociația de Proprietari din zonă implicați, dar au renunțat în timp”, a spus Echert, pentru Ora de Sibiu.

se construiește hipermarketul de pe calea cisnădiei – usr a pierdut procesul prin care bloca proiectul
Investiția Penny se ridică la aproximativ cinci milioane lei – Foto: arhivă

Au stopat amenajarea unui nou giratoriu. Deocamdată…
Acesta spune că speră ca sensul giratoriu, propus în proiectul inițial să nu mai fie aprobat de primărie. ”Dezvoltatorul dorea să amenajeze acolo un sens giratoriu, care în actuala configurare a traficului în zona respectivă, nu își mai are rostul. Doamna primar, Astrid Fodor, chiar a confirmat ulterior că nu se va mai aproba acel sens giratoriu, pentru că s-au făcut lucrări de fluidizare a traficului, între timp”, a mai spus reprezentantul USR.


CITIȚI ȘI: Răsare încă un Penny la Sibiu – Investiție de un milion de euro pe Calea Cisnădiei

Se amenajează un hipermarket Penny
În aceste condiții cei de la Rewe Projecktentwicklung România SRL, au reluat procedurile prin care să dezvolte în zona respectivă proiectul dorit încă de acum trei ani. Mai exact în zonă o să fie amenajat un hipermarket, dezvoltatorul cerând deja la Agenția pentru Protecția Mediului din Sibiu, aprobarea unui memoriu, în acest sens. Magazinul se va întinde pe 1325 metri pătrați și va fi amenajată și o parcare cu 40 de locuri. Accesul auto se va face direct din Calea Cisnădiei.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică