cisnădie rămâne în carantină - a fost prelungită cu șapte zile

Comitetul județean pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea carantinei la Cisnădie. Locuitorii de aici vor fi nevoiți să respecte măsurile stricte pentru încă șapte zile.

Carantinarea Cisnădiei a început în data de 2 aprilie și este valabilă până în data de 15 aprilie inclusiv. CJSU a hotărât prelungirea carantinei cu încă 7 zile, din data de 16 aprilie de la ora 0.


În continuare, locuitorii din Cisnădie vor fi nevoiți să respecte aceleași reguli ca în ultimele două săptămâni: vor ieși din localitate doar cu un motiv întemeiat și cu o declarație pe proprie răspundere, iar după ora 20 nimeni nu mai are voie să iasă din case.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Carantina este foarte buna, avem exemplul din Noiembrie-Decembrie anul trecut, cand si-a facut foarte bine efectul. Insa de aceasta data nu vad sa scada indicele la fel de rapid. La fel cum a fost inainte de instituirea carantinei, “cetatenii” orasului Cisnadie nu respecta restrictiile. Daca inainte, foarte multi dintre ei nu purtau masca in mod corect (nas si gura) nici in spatiile deschise, nici in cele inchise (magazine alimentare de exemplu), acum, parca a devenit o mandrie pentru ei sa nu respecte simplele masuri de precautie. Pot da cateva exemple din ce am observat in ultimele luni: locuitorii de langa mine nu poarta masca, ies din casa oricand vor, fara motiv (nu, statul pe banca in fata blocului (fara masca), impreuna cu alti 3-4 vecini (si ei, fara masca), nu reprezinta un motiv), copii se strang in grupuri de 6-7 zi de zi si se joaca in fata blocului (dragii de ei, dar totusi, in carantina, asta nu e un motiv de iesit din casa). Am intalnit in destule magazine alimentare persoane fara masca, inclusiv vanzatori, la care a trebuit eu sa le atrag atentia (unde e disciplina?). Sunt multe exemple, concluzia e clara: lipsa de disciplina este foarte vizibila la noi in oras. Pacat. Avem un oras frumos, dar lipsa de disciplina si a spiritului civic a multora dintre “cetateni” ne trage in jos.

  2. La ce ajuta inca o saptamana de carantinare daca in 2 saptamani statisticile nu s-au schimbat( in bine). Lumea va iesi in strada pentru ca la nivel national nu se respecta indicele la mia de locuitori.Singura problema este ca in Ardeal lumea se testeaza.Varianta de a nu ne mai carantina este sa nu ne mai testam( vedeti indicele din judetele Oltenesti si Moldovenesti). Suceava are 0,8 la mie, intrebarea din cate teste? O sa vina vara iar lumea o sa se revolte! Dupa 1 an de pandemie lumea a respectat cat de cat toate normele legislative, problema este a statului ca nu gaseste alta solutie decat restrangerea libertatii cetateanului!