video: urșii fac ravagii la păltiniș - au intrat într-un chioșc de gogoși și o cabană

Un pui de urs a fost surprins de camerele de supraveghere din stațiunea Păltiniș, în noaptea de marți spre miercuri, în timp ce încerca să intre într-un chioșc de la baza telescaunului. Și în urmă cu trei zile, un alt urs a ajuns pe drumul din stațiune, căutând mâncare. A intrat într-o cabană în căutarea hranei.

YouTube video

Puiul de urs a coborât la baza telescaunului, fiind surprins de camerele de supraveghere în data de 14 aprilie, în jurul orei 01:10. A venit tiptil până la chioșcul de gogoși, unde și-a băgat capul și „a cercetat” terenul. Câteva secunde mai târziu, ursul a intrat cu totul în chioșc.

video: urșii fac ravagii la păltiniș - au intrat într-un chioșc de gogoși și o cabană

YouTube video

Și în data de 11 aprilie, un alt urs a fost filmat umblând prin stațiune. A intrat și într-o cabană.


video: urșii fac ravagii la păltiniș - au intrat într-un chioșc de gogoși și o cabană

YouTube video
YouTube video

Animalul a căutat mâncare, întrucât toate coșurile de gunoi au fost găsite, de dimineață, răvășite.

video: urșii fac ravagii la păltiniș - au intrat într-un chioșc de gogoși și o cabană video: urșii fac ravagii la păltiniș - au intrat într-un chioșc de gogoși și o cabană

Jandarmii monitorizează zona – Turiștii, informați de prezența ursului

Jandarmii din cadrul Postului Montan Păltiniș monitorizează zona respectivă. „Menționăm faptul că jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare a turiștilor cu privire la situațiile în care își poate face apariția un animal periculos. În situația în care este semnalată prezența ursului, le recomandăm cetățenilor să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Aloioohoooohoo. Garda de mediu sibiu. !!? Poate ne invatati si pe noi nestiutorii, ignorantii…cum procedam? Procedura aceea …Psalmul ursus arctos captivus…unde il gasim? Ceva legislatie de studiat pentru novici, neinitiati? Sau reinventam povesti …cum ar fi.

    Scufita Rosie il roaga pe vanator …cu lacrimi galben albastre . Sa renunte la saklvarea lumii…si acesta intelege…offf…bestia trebuie ucisa…. Apare militianul…Dur

    Sa traiti! Facem dupa ordinul de la Centru Onor transpartinicilor recunoscatori. Si asa se sfarsi povestea..
    De azi

  2. bai fratilor, ia sa nu ne mai bagam noi in primul rand peste mancarea lor (si adica sutele de culegatori de tot ce creste in padure, ca e fruct ca e ciuperca. absolut tot se culege din paduri si se vinde in export.) Si atunci sa vezi cum nu or mai cobora nici ei printre asezaminte de om, impinsi de foame, ca nici lor nu cred ca le convine cata munca trebuie sa depuna ca sa ajunga la un rest de mancare gasit in gunoi. asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca sunt haituiti prin paduri de sunetele masinariilor care le taie casa (padurea) zi de zi. Suferim (si noi oamenii si ele, animalele) din cauza celor ce vand cu nerusinare si pe profit foarte mare, tot ce are Romania asta mai bun de oferit si anume resurse salbatice (daca le pot numi astfel). Trezirea! Gandirea asta pe termen scurt va duce Romania la colaps

  3. Nu este un pui de urs ,este chiar un urs foarte mare care pune în pericol turiștii.Aceasta problemă este veche si nu s-a luat nici o masura in ciuda numeroaselor sesizări la autorități. Poate cu ajutor presei se vor lua măsuri pana nu se va ajunge la o tragedie.