spitalul județean angajează avocat să se apere în instanță împotriva acuzațiilor de omor calificat
Foto Arhivă

Consilierii Județeni s-au întrunit joi într-o ședință extraordinară. Pe lista suplimentară a fost introdus în ultimul moment un proiect prin care spitalul Județean cere girul Consiliului în vederea angajării unui avocat specializat în practica penală. Acesta ar urma să apere spitalul și angajații acestuia în procesul de urmărire penală deschis de Tribunalul Sibiu în urma acuzațiilor apărute în presă, conform cărora pacienții cu covid au fost omorâți pe secția ATI.

În urma acestor acuzații procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-au autosesizat și au deschis un dosar de urmărire penală pentru omor calificat. Spitalul Județean are angajați doi juriști, dar, aceștia nu au pregătirea necesară pentru un proces penal. ”În cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu există constituit un birou juridic cu doi consilieri juridici care nu sunt specializați în drept penal și care, din cauza complexității cauzei și a dificultății demersurilor ce urmează a fi efectuate, nu pot asigura apărarea intereselor instituției publice”, se arată în propunerea de proiect.

Citiți și: Scandal la Spitalul Județean – Pacient declarat mort de Covid. Rudele neagă: ’’Avea doar probleme cu inima’’

Acesta nu este singurul dosar penal în care este implicat Spitalul Județean. Avocatul care va fi angajat urmează să se ocupe și de alte plângeri penale îndreptate împotriva Spitalului și care privesc gestionarea crizei Covid.


Prin proiectul care a fost votat în unanimitate se mandatează managerul Spitalului Județean în vederea angajării unui avocat care se va ocupa de plângerile penale îndreptate împotriva instituției.

Vezi și: Medici acuzați că au lăsat o femeie de izbeliște la Spitalul Județean Sibiu – ”Au lăsat-o să moară”

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică