VIDEO: Maldăre de gunoaie între Sibiu și Poplaca – Zona este “sufocată” de deșeuri

487

Tot mai multe locuri din județ sunt ”inundate” de gunoaie. Teritoriul dintre Sibiu și Poplaca este plin de deșeuri. Deși zona verde este înafara localității și nu este populată, este plină de gunoaie, sticle din plastic, doze și ambalaje.

Situația nu este una recentă, deoarece printre gunoaiele aruncate a început să crească iarba. Câmpul dintre localitățile Sibiu și Poplaca, în zona de după Uzina de Tratare a apei este doldora de gunoi.

Ora de Sibiu a încercat să afle cine este responsabil de acest teritoriu și de ce nimeni nu intervine, însă am fost redirecționați de la o instituție la alta. Primarul din Poplaca ne-a spus că acel teritoriu nu ține de ei și că aparține municipiului Sibiu.

”Este pe teritoriul Sibiului. Abia de după pod începe Poplaca, tot ce este până la pod ține de Sibiu.”, a declarat primarul comunei Poplaca,  Vasile Budin.

Nici reprezentanții primăriei Sibiu nu erau siguri că teritoriul se află în gestiunea lor. A durat câteva zile ca să se poată identifica zona și să se asigure că aparține Sibiului. Primăria promite că deșeurile vor fi adunate, iar Poliția Locală va căuta persoana responsabilă.

După câteva zile de așteptare, situația “se rezolvă”.

“Zona va fi curățată de deșeuri în cursul zilei de 11 mai de către operatorul de salubrizare, sub coordonarea Serviciului Salubrizare. Sesizarea a fost transmisă și Poliției Locale în vederea efectuării verificărilor, în scopul identificării persoanei responsabile cu ajutorul camerelor de supraveghere din zona.”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi