femeie bătută și violată de un sibian în austria - a drogat-o și a pus-o să se prostitueze
foto: arhivă

Autoritățile din Austria au emis un mandat european de arestarea pe numele unui sibian, domiciliat în Șelimbăr, care ar fi violat o femeie pe teritoriul acestei țări. Individul ar fi dus-o într-o cameră de hotel, însoțit de alți doi bărbați, unde au bătut-o și au obligat-o să întrețină relații sexuale cu ei. Mai mult, femeia a fost drogată cu forța, iar mai apoi, după comiterea actului sexual, a fost amenințată cu moartea ca să nu depună plângere. Totul s-a petrecut la Graz în noaptea de 8 aprilie.

Bărbatul, născut în Cisnădie, dar cu domiciliul în Șelimbăr, are 54 de ani și este șofer pe curse externe. La începutul lunii aprilie, pe când se afla în Austria, alături de alți doi bărbați, ar fi violat o femeie, ar fi bătut-o, ar fi drogat-o și ar fi amenințat-o că o vor ucide dacă va spune cuiva despre incident. Autoritățile austriece au emis un mandat european de arestare pe numele sibianul, astfel că, în prezent, bărbatul este arestat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Sibiu, urmând să fie predat în Austria pentru cercetări.

Obligată să se prostitueze

Calvarul femeii a început încă din data de 7 aprilie 2021, atunci când trei bărbați, printre care și un sibian, au determinat-o să plece din Germania în Austria cu ei. Femeia, de cetățenie română, care ar fi practicat deja prostituția, a fost obligată să continue să o facă și pe teritoriul Austriei. Bărbații i-au luat și banii pentru serviciile prestate, și anume suma de 200 de euro.

Femeia a fost transportată până în Austria cu forța, fiind intimidată de cei trei indivizi. „Numitul i-a indus o stare de teamă prin aplicarea mai multor lovituri puternice în zona feței și creându-i impresia că, dacă se opune solicitării (imperioase) în acest sens, va avea de suferit consecințe grave respectiv că, în caz contrar, îi va cauza alte leziuni corporale grave, motiv pentru care victima nu a mai putut decide în mod liber”, se arată în hotărârea judecătorească publicată pe www.rolii.ro.

Au drogat-o cu amfetamină

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, femeia a fost constrânsă prin violență să întrețină relații sexuale. Cei trei invizi au obligat-o să ia drogul „speed” (amfetamină), ținând-o cu capul pe tăblia mesei și împingând-o ulterior pe patul din camera de hotel. Sibianul a imobilizat-o, iar unul dintre bărbați a violat-o. Bărbatul din județul Sibiu a obligat-o apoi să îi facă sex oral, dar unul dintre ceilalți indivizi l-a tras de pe ea.


Ca să nu povestească ce s-a întâmplat, femeia a fost bătută cu bestialitate. Au lovit-o cu pumnii și picioare pe corp și pe cap și au amenințat-o cu moartea ca să renunțe la depunerea unei plângeri penale. În plus, s-au vorbit între ei ca, dacă femeia își va aminti a doua zi ce s-a întâmplat, să o omoare.

Teroarea femeii a continuat – Amenințată cu un cuțit

În următoarea noapte, și anume 9 aprilie, femeia a fost din nou amenințată cu moartea. Cu scopul de a-i induce teamă, unul dintre bărbați i-a pus un cuțit de bucătărie la brâu, obligând-o să-i povestească ce s-a întâmplat cu o noapte în urmă. Dacă și-ar fi adus aminte de incident, bărbații i-au dat de înțeles că o vor omorî.

Potrivit Codului penal austriac, sibianul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol (prev. de art. 201 alin. 1) și de tentativă la vătămare corporală gravă (prev. de art. 15, 84 alin. 4), fapte pedepsite cu închisoarea de până la 10 ani.

Sibianul a declarat în fața instanței că nu este de acord cu predarea sa către autoritățile judiciare din Austria, deoarece este cetățean român și nu a săvârșit nicio greșeală în țara sa, astfel că dorește să fie cercetat în România. Acesta a mai spus că, în caz de condamnare de către autoritățile străine, este de acord ca pedeapsa să o execute în România. Bărbatul a mai motivat că, de șapte ani se deplasează săptămânal în spațiul Uniunii Europene și nu a săvârșit nicio infracțiune în Austria, astfel că dorește să fie supus tuturor procedurilor de cercetare în România.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Este foarte trist ca se intampla asemenea fapte insa nu cred ca mediatizarea lor este indicata .Cred ca ar fi mai potrivit fie sa eliminati acest tip de rubrici ,fie sa delimitati nivelul de detalii pe care le oferiti in expunere .S-a inteles inca din titlu despre ce este vorba …sa nu uitam totusi profilul paginii si faptul ca relatarea va fi citita de categorii diferite de varsta .Nu merg mai departe in a spune ca prin astfel de relatari deschideti automat o cutie a Pandorei de unde anumiti indivizi “stricati” pot sa se inspire …