taxa specială de salubrizare din sibiu declarată ilegală în instanță - sibienii pot cere banii înapoi de la primărie
foto: arhivă

O sibiancă ce a atacat Regulamentul privind taxa de salubrizare din 2019 a obținut victorie în instanță. Aceasta a cerut  anularea art. 4 alin. (1) din Regulamentul de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în Municipiul Sibiu, care prevede faptul că proprietarii care declară că un anumit imobil este nelocuit/nefuncțional, vor datora taxa de salubrizare pentru imobilul respectiv pentru o persoană.

Ca urmare, toți cei care au plătit taxa de salubrizare pentru imobile pe care le-au declarat nelocuite, care, pentru perioada iunie 2019 – ianuarie 2021, a fost în valoare de 209,5 lei, au dreptul să solicite Direcției Fiscale Locale Sibiu restituirea acesteia.

Citiți și: O sibiancă a dat Primăria în judecată – Cere anularea Regulamentului de salubrizare și restituirea banilor

Pentru a obține banii, trebuie completată o cerere, iar apoi scanată și trimisă împreună cu o copie după buletinul de identitate și un extras de cont pe adresa de e-mail a inspectorului care se ocupă de zona respectivă, adresă pe care o aflați sunând la numărul 0269 208800. 


Modelul de cerere poate fi descărcat mai jos:

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”387462″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Care este temeiul legal , in virtutea caruia decizia nr. 384/2021 emisă de Curtea de Apel Alba Iulia , se aplica tuturor cetatenilor aflati in situatia petentei. Ar fi interesant daca s-ar reveni la articol cu completarea dispozitivului si motivatia Curtii de Apel in decizia de mai sus.