trump tiktok

Companiilor chineze TikTok și WeChat le fuseseră impuse interdicții de către fostul președinte american Donald Trump. Acestea au fost ridicate de actualul șef al statului american, Joe Biden.

Într-un ordin executiv, Biden i-a cerut secretarului pentru comerț Gina Raimondo să evalueze aceste aplicații și să le blocheze pe cele care prezintă un risc de securitate. Ordinul înlocuiește acțiunile fostului președinte Donald Trump, destinate în mod special companiilor chineze, inclusiv celor care dețin TikTok – ByteDance Ltd., și WeChat – Tencent Holdings Ltd., care a încercat să interzică utilizarea acestor aplicații în SUA, scrie digi24.ro

Măsurile impuse de Trump au fost contestate în instanță de aceste companii.

Noul ordin își propune să clarifice criteriile pe care SUA le consideră dăunătoare pentru datele personale ale americanilor, au spus oficialii citați de Bloomberg. Datele includ informații de identificare personală și informații genetice care riscă să ajungă la persoane legate direct de adversari străini, inclusiv China, potrivit unei note informative a Casei Albe.

O evaluare separată privind vânzarea TikTok către o companie americană este în curs de desfășurare și nu este legată de acest ordin, a spus un înalt oficial al administrației.

Anunțul vine în contextul în care Biden a plecat într-o vizită de o săptămână în Europa, pentru a participa la summit-ul G7. China este pe agenda discțiilor și este așteptat ca liderii celor mai bogate țări să se concentreze pe acest subiect.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu