cine e femeia care a vrut să fure firma medical corp din sibiu - fosta nevastă a unui polițist din cluj
Sursa: Google Maps

O femeie din Cluj Napoca este una dintre cele cinci persoane arestate preventiv la Sibiu, la finalul lunii mai, într-un dosar de înșelăciune. Aceasta, împreună cu patru bărbați, au încercat să își însușească în mod fraudulos firma unui sibian, intenționând să îl lase și fără casă. Ceea ce au încercat să facă cu societatea Medical Corp din orașul de pe Cibin, au făcut și cu alte firme din țară.

Din datele existente, gruparea a început să opereze cel puțin din luna iulie a anului trecut. Profitând de pandemie și de faptul că nu mai trebuiau autentificate la notariat o serie de acte, adică nu mai era nevoie de împuternicirea notarială sau că acestea nu mai trebuiau depuse fizic, infractorii le-au depus, prin intermediul unui avocat, direct pe portalul Oficiului Național pentru Registrul Comerțului care a modificat, din cauza crizei mondiale, procedurile de lucru. Infractorii au intrat în posesia conturilor bancare ale societăților comerciale după ce au cerut de la afaceriștii păcăliți documente financiare pentru obținerea unor credite.

Au acționat astfel până în luna aprilie a acestui an când a intrat pe fir și Poliția Sibiu în urma sesizării afaceristului sibian care deține Medical Corp. Aceasta este firma pe care cei cinci au încercat să o fure, iar mai apoi intenționând să-l scoată pe om și din propria casă.

CITEȘTE ȘI: Sibian înșelat de cinci indivizi – Au vrut să-i fure firma Medical Corp și să îi ia casa

Printre escroci, o femeie din Cluj, fostă nevastă de polițist

Una dintre persoanele implicate este o femeie din Cluj, fostă nevastă de polițist. Alături de cei patru bărbați, aceasta a preluat în mod fraudulos societăți comerciale din țară, printre care și firma Medical Corp din Sibiu.


Clujeanca se numește Aida Daniela Fatol, aceasta fiind fostă nevastă de polițist. Femeia nu se află la prima abatere, relatează gazetadecluj.ro. Se pare că aceasta a făcut afaceri cu o cunoscut contabilă din Cluj care are cele mai multe acuzații penale de evaziune fiscală. În acel dosar, Fatol a fost achitată de acuzațiile penale, dar a trebuit să plătească despăgubiri. Într-un alt dosar penal de spălare de bani a mai figurat ca inculpat, fiind condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, dar, ulterior, s-a obținut rejudecarea dosarului.

CITEȘTE ȘI: Hoție la nivel înalt – Ce șuste făceau infractorii care au vrut sa fure firma Medical Corp din Sibiu

Cei cinci mai stau 30 de zile în arest

Aida Fatol și cei patru bărbați implicați în dosarul care vizează efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile la finalul lunii mai. Acum, măsura arestului preventiv a mai fost prelungită pentru încă 30 de zile. Toți cei cinci inculpați, și anume Dan Cristian Gavrilă, Alexandru Mitreanu, Sergiu Răzvan Udvari, Aida Daniela Fatol și Vasile Sorin Moldovan, sunt după gratii în  Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. In acelasi mod de operare am fost si eu inselat de o persoana care a obtinut credite pe firma mea le-a incasat pacalindu-ne ca ne achita contravaloarea firmei pe care doreste sa o cumpere. Am apelat la un avocat si-a incasat onorariul si nu mai este de gasit. Am depus plangere la politie si nu avem nici un raspuns… prima plangere este realizata in dec 2020 a doua in iunie 2021. Beneficiarul real care trebuia sa incaseze banii pe respectiva firma ne amenita cu moartea si ne-a facut viata un calvar. Unde mai pot apela sa ma ajute cineva in aceasta situatie sa se afle adevarul, Interpol Diicot sau sunt nevoit sa imi astept linistit sfarsitul?? Macar dupa ce sunt omorat se rezolva cazul mai usor?