Sofer beat

Șoselele au fost pline, în acest weekend, de șoferi băuți. Cel care a bătut recordul este un tânăr din Boița, în vârstă de 20 de ani, care n-avea nici permis de conducere.

Astfel, la data de 25 iunie, în jurul orei 21,00, pe DC 61, în afara localității Tălmăcel, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Boița. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Și în 26 iunie, în jurul orei 03,30, în Cisnădie, pe strada Virgil Ispas, polițiștii au depistat un sibian în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism și având o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

În aceeași zi, în jurul orei 11,00, pe strada Gheorghe Lazăr din orașul Tălmaciu, un alt conducător auto a fost depistat cu concentrație alcoolică în aerul expirat. Este vorba despre un localnic în vârstă de 39 de ani, a cărui testare cu aparatul etilotest a rezultat într-o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca și în celelalte cazuri, șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 12,00, pe raza localității Racovița, un conducător auto, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în aceeași localitate, a fost depistat cu o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot în data de 26 iunie, în jurul orei 20,00, pe raza localității Ațel, un localnic în vârstă de 22 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Comentariul meu

Lasă un răspuns