masca piata cibin 5
foto: arhivă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu introduce o nouă restricție valabilă în toate localitățile din județ. De la 1 octombrie, masca de protecție devine obligatorie în mai multe contexte. De pildă, la piața, în târguri, la locul de muncă și în stațiile de autobuz, gura și nasul trebuie acoperite.

„Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu și propunerile formulate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției astăzi, 30 Septembrie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 65”, transmit autoritățile sibiene.

Hotărârea prevede aprobarea măsurilor suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Sibiu, prin care se instituie începând cu data de 01.10.2021 ora 00:00, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Textul complet al hotărârii poate fi consultat pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență. 

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea măsurilor de protecție precum și vaccinarea.

Prin vaccinare împotriva Covid-19:

-se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul sever de boală;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare, evitând supraaglomerarea spitalelor;

– se reduce considerabil riscul de deces.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Unde naiba se reduce riscul de infectare
    Mai nou vad ca cei vaccinați mor și voi le cereți oamenilor sa se vaccineze
    Cât de ipocriți pot fi cei de la conducere