creșă cu 60 de locuri în cartierul vasile aaron

Primăria Sibiu amenajează o creșă nouă în cartierul Vasile Aaron, aceasta urmând să ofere 60 de locuri destinate antepreșcolarilor. Creșa va fi creată prin transformarea unei clădiri existente, pe strada Electricienilor, nr. 1.

creșă cu 60 de locuri în cartierul vasile aaron

“Este nevoie de mai multe locuri în creșele de stat și ne concentrăm și pe astfel de investiții. Reamintesc că sunt în construcție creșele din cartierul Țiglari și Ștrand, termenul de finalizare a acestora fiind în vara anului viitor. De asemenea, amenajăm o nouă creșă în cartierul Lazaret unde lucrările se vor încheia până la finalul acestui an. Prin investițiile menționate vom crea încă 300 de locuri pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul s-a semnat luni, 4 octombrie, cu firma SC NV Const SRL, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 6 luni. Valoarea investiției este de 3,9 milioane lei.

creșă cu 60 de locuri în cartierul vasile aaron creșă cu 60 de locuri în cartierul vasile aaron

Pentru a transforma această clădire într-o creșă cu condiții foarte bune pentru copii, lucrările vor include:

  • Refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice.
  • Reabilitarea acoperișului.
  • Termoizolarea fațadei și alte lucrări de amenajare exterioară a clădirii. Aceste lucrări presupun crearea accesului din str. Semaforului, amenajarea unui loc de joacă pavat cu dale din cauciuc, amenajarea spațiilor verzi în jurul creșei și a curții.
  • Recompartimentarea spațiilor interioare și finisaje prin care se vor crea 4 săli de grupă, o sală multifuncțională pentru servirea mesei și alte activități, grupuri sanitare, cabinetul medical, bucătăria, spălătoria, o sală pentru depozitarea cărucioarelor, spațiile administrative, vestiare și spații de depozitare.
  • Amenajarea unui bloc alimentar.

creșă cu 60 de locuri în cartierul vasile aaron creșă cu 60 de locuri în cartierul vasile aaron

Prin acest contract se vor achiziționa și dotările necesare, de la mobilier și echipamente didactice și până la dotările pentru bucătărie.

Ultima oră

Comentariul meu