tentativa de omor de la ocna sibiului – adriana a băgat cuțitul în lazăr după ce au consumat alcool
foto: arhivă

Poliția și Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au oferit detalii despre tentativa de omor de la Ocna Sibiului de duminică. O femeie și un bărbat au consumat alcool în locuința comună și, la un moment dat, a izbucnit un conflict. Femeia a pus mâna pe cuțit și i l-a băgat în abdomen. Acum, aceasta a fost arestată preventiv.

[fvplayer id=”251″]

Alcoolul a făcut-o să-și înjunghie iubitul

Totul s-a petrecut duminică seara într-un imobil de pe raza orașului Ocna Sibiului. O ceartă teribilă a izbucnit între un bărbat și o femeie, concubini, care locuiau acolo. La un moment dat, femeia l-a înjunghiat cu un cuțit.

„La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 17,50, într-un imobil din orașul Ocna Sibiului, între o femeie în vârstă de 49 de ani și un bărbat în vârstă de 53 de ani, concubini, pe fondul consumului de alcool, ar fi izbucnit un conflict spontan în urma căruia femeia l-ar fi înjunghiat pe bărbat în zona abdomenului. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, respectiv tentativă la infracțiunea de omor. Cercetările în acest caz continuă”, anunță Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Ceartă conjugală la Ocna Sibiului – Bărbat aproape omorât după ce a fost înjunghiat de iubită

Femeia a fost arestată pentru infracțiunea de violență în familie

Pe fir au intrat și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu care au stabilit că a fost vorba despre violență în familie, respectiv tentativă de omor.

„La data de 31.10.2021, organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 193 alin. 1 Cod pen. (lovirea sau alte violenţe) fiind înregistrat dosar penal pentru această infracţiune la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Dosarul a fost ulterior declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu unde s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în infracţiunea de violenţă în familie, prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 Cod pen. cu referire la art. 32 din Cod pen., rap. la art. 188 al. 1 şi 2din Cod pen. (tentativă de omor)”, a transmis Prim procurorul Veștemean Ion, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Inițial, femeia a fost reținută, iar ulterior procurorul a propus măsura arestului preventiv. „La data de 01.11.2021, ca urmare a propunerii de arestare preventivă formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatei L.A. pentru o perioadă de 30 zile”, transmite Veștemean.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu