ziar online
Sursa Foto - Pixabay

“Telegraful Român”, cel mai vechi ziar din România, vechi de peste 160 de ani, va avea o platformă online. 

Dar, până atunci poate fi citită o parte din arhiva sa pe site-ul Bibliotecii Judeţene “ASTRA”, scrie Agerpres.

“Ne-am gândit la un termen de un an, poate mai devreme să putem să ne bucurăm cu toţii pe o platformă telegrafulroman.ro, care este deja achiziţionată de Mitropolia Ardealului”, a anunţat preotul Emanuel Tăvală, secretar de redacţie la “Telegraful Român”.

Atât mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, au arătat cât de importantă este salvarea acestei publicaţii prin digitalizare.

“În cadrul parteneriatului între biblioteca publică sibiană şi Mitropolia Ardealului, au fost identificate şi selectate exemplare din perioada 1853 – 1873, aflate în stare bună de conservare. Acestea au fost fotocopiate şi digitalizate cu sprijinul echipei Bibliotecii ASTRA Sibiu. Obiectivul propus a fost depăşit, iar scanarea exemplarelor din Telegraful Român a continuat, în prezent, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu oferind utilizatorilor acces gratuit la 3.434 de numere (însumând 13.736 de pagini), din perioada anilor 1853-1880 şi 1914-1919, păstrate în Depozitul Digital”, au anunţat cei de la Biblioteca ASTRA din Sibiu.

Publicaţia ”Telegraful Român” a apărut în 3 ianuarie 1853 la Sibiu, fiind organul de presă al Mitropoliei Ardealului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu