o clădire de birouri s-ar putea construi în mijlocul orașului, pe xenopol

Construcția unei noi clădiri în fix buricul Sibiului, pe strada Xenopol, a ridicat o serie de nemulțumiri încă din faza de dezbatere publică. Mai mulți sibieni, dar și Mitropolia Ardealului au avut comentarii față de proiect. Chiar și așa, în ședința din această lună PUZ-ul construcției este supus aprobării consilierilor locali.

Pe strada Xenopol nr. 16 sunt 330 de metri pătrați de teren liber. Acesta se află în mijlocul orașului, unde nu mai există niciun loc liber pentru noi construcții, cu excepția acestuia. Aici un antreprenor vrea să ridice două clădiri de birouri.

Încă din faza dezbaterii publice proiectul a avut nenumărați contestatari, printre care și Mitropolia Ardealului. Reprezentanții acesteia au fost de părere că noua clădire va pune în umbră Catedrala, fiind aflată în imediata apropiere.

o clădire de birouri s-ar putea construi în mijlocul orașului, pe xenopol

Alți sibieni s-au arătat îngrijorați de faptul că străzile oricum foarte înguste, nu vor face față traficului care va crește în zonă, de faptul că nu vor exista locuri de parcare suficiente sau că gardul vecinilor va fi distrus în timpul lucrărilor.

Pentru toate aceste contestații proiectantul a avut însă răspunsuri. VEZI AICI TOATE NEMULȚUMIRILE ȘI RĂSPUNSURILE 

Proiectantul a propus și desființarea parcării din spatele hotelului din zonă. Primăria însă a exclus acest lucru. VEZI AICI RĂSPUNSUL MUNICIPALITĂȚII 

o clădire de birouri s-ar putea construi în mijlocul orașului, pe xenopol

Acum, Planul Urbanistic Zonal este supus aprobării consilierilor locali. Pentru zona respectivă regimul de construire pentru ambele corpuri maxim admis este de S+P+3E+ER/M

 

Ultima oră

Comentariul meu